Lukija on kuullut, että polven nivelrikkoa voidaan hoitaa yhdellä piikillä. Vaikutus voi kestää jopa vuoden. Onko tämä totta? Omalääkäri vastaa

Oikein olet kuullut. Valmisteen nimi on Synvisc One, ja se on nivelnestekorviketta. Koostumukseltaan se muistuttaa terveen polven nivelnestettä ja voi tuoda helpotusta kipuun pitkäksikin ajaksi. Kyse ei ole varsinaisesti lääkkeestä, mutta sen voi hankkia paikallisesta apteekista. Tarvitaan sitten toki lääkäri joka sen polviniveleen pistää. Aivan hyvin se voi olla terveyskeskuslääkärikin.

Hintaa pelkälle aineelle tulee kolmisen sataa euroa. Tässä on hyvä muistuttaa, että tärkeintä polven nivelrikon hoidossa on oikein toteutettu liike- ja kuntoutushoito. Sinnikäs, päättäväinen ja oikeaoppinen. Mutta on nivelen sisäisillä pistoksillakin kivun hoidossa paikkansa. Jos kukkaro antaa myöden, niin mikäpä estää kokeilemasta.

Omalääkäri Risto Laitila

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen antanut laittaa polviini 6v:n ajan 2v:n välein kolme piikitystä hyalgan- kukonhelttauutetta ja se on toiminut hyvin. Nyt kuitenkin oikea polvi on vaivannut ja piikityksestä on kulunut vuosi. Kysyisin kumpi on parempi hyalgan vai synvision? Jälkimmäinen on ainakin yli viisi kertaa kalliimpi. Riittääkö yksi piikitys?

Tiedosta kiitollinen.

Oikea polveni oli 6 v sitten niin kipeä, että kävely oli yhtä tuskaa. Röntgen-kuvasta paljastui nivelrikko. Lääkäri laittoi polveen kortisoni-piikin. Ihmettelen, että kuuteen vuoteen polvi ei ole oireillut, ei minkäänlaista kipua kävellessä.

Tämän kuuden vuoden aikana on kuitenkin sormiini tullut nivelrikko. Kiertokulku on sellainen, että ensin sormi on 3 kk- 6 kk todella kipeä ja sen jälkeen sormeen tulee jonkinlainen muumioitumisvaihe (?) eli sormi ei ole kipeä mutta nivelten kohdalla on paukama ja sormen taivuttaminen on vaikeaa. Vain yksi sormi on toistaiseksi välttynyt nivelrikolta. Kauhukseni nivelrikko on siirtynyt varpaisiin, yksi varvas on alkanut oireilla tänä vuonna.

Jos tauti pahenee niin vaikeuttaa väistämättä elämänlaatua ja -halua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla