Lukijat ET:n Uusia alkuja -risteilyllä

Matkoja, tanssia, uusia ja vanhoja ystäviä, vapaaehtoistyötä, puutarhanhoitoa, perhejuhlia. ET:n iloiset ja aktiiviset lukijat aikovat tänä vuonna ehtiä paljon mukavia asioita. "Kotiin ei jämähdetä", oli yhteinen motto ET:n Uusia alkuja -risteilyllä gallupiin vastanenilla.

Seija Helminen, 68, Nokia

"Jäin kesällä leskeksi, tänä vuonna on aika minun pitää itsestäni hyvää huolta. Siihen kuuluu muun muassa se, että lähden kotoa, liikkeelle.

Tapasin mieheni aikanaan Kuusamossa, joten pohjoisen maisemat ovat minulle rakkaita. Kevättalvella edessä on kaksikin matkaa Lapin hangille, Ylläkselle ja Sallaan. Loppuvuonna haen valoa ehkäpä Kanarialta, jos löydän mukavan edullisen matkan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Iloa elämään tänä vuonna tuottaa myös vapaaehtoistyö Muistiliiton toiminnassa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuula Lepistö, 67, Nokia

"Lavatanssijumppaan eli lavikseen ihastuin viime vuoden lopulla, sitä aion jatkaa, kunhan uusi kurssi alkaa. Laviksessa jumpataan tanssin askelin: valssia, tangoa, foxia, jenkkaa, cha-cha-chaata. Siinä ei tarvita tanssiparia, mutta tykkään kyllä käydä ihan tansseissakin. Olen myös koiraihminen, minulla on ollut kultaisia noutajia jo 20 vuotta ennen nykyistä Jekkuani."

Kirsti Kurtto, 66, Iitti

"Minulla on jo tänä vuonna ehtinyt olla yksi uusi alku, kun pidimme perhejoulumme vasta tammikuussa. Lapsenlapset laittoivat 14-henkiselle porukallemme yllätysruuat, ja minä sain nauttia 3- ja 4-vuotiaitten lapsenlapsenlapsieni touhuista.

Kesän vietän aamusta iltaan puutarhassani. Siellä saan nähdä joka vuosi uusia kasvun alkuja, vaikka haluankin pitää metsään rajautuvan puutarhani luonnonmukaisena.  Juhannuksena kokoonnumme  sinne koko suvun porukalla veljeni muuraaman avotakan äärelle. Juhannusyöhön kuuluu myös onkiretki Kymijoelle."

Anu Akkala, 60, Iitti

"Olen päättänyt, että elämää on elettävä eteenpäin, vaikka puolisoa ei enää olekaan rinnalla. Mieheni kuoli keväällä. Kun en osaa jouten olla, mielessä on tälle vuodelle useampikin reissu, joihin liittyy erilaista liikuntaa.

Syksyllä lähden patikoimaan pohjoiseen, mies ei koskaan halunnut korpeen. Tänä keväänä on edessä pidennetty viikonloppu Prahassa ja kylpylämatka Pärnuun, jossa aina tulee myös tanssittua paljon. Ehkä ehdin ennen kesää vielä iskelmäristeilyllekin."

Aira Lösönen, 76, Helsinki

"Minulle on mieheni kanssa yhdessä vietettyjä vuosia jo 51. Niihin on mahtunut monia matkoja: Australiaa, Meksikoa, Kiinaa. Ja tanssia ja liikuntaa. Viikko sitten olimme tanssiristeilyllä. Toukokuussa lähden kuitenkin naisporukalla Islantiin. Olemme entisiä työtovereita ja yhdessä tulimme myös tälle ET:n risteilylle.  Tapaamme muutenkin kuin matkoilla. syömme ja kahvittelemme."

Marjatta Vepsäläinen, 67, Tuusula

"Minulla on kaikkiaan 25 serkkua. Moni heistä on toivonut, että voisimme joskus tavata vaikka kaikki. Niinpä päätin järjestää ensi kesänä tällaisen tapaamisen kotonani. Serkussarjassa on sellaisiakin, joita en ole koskaan tavannut.

Maaliskuussa  saamme vieraita Japanista. Mieheni on ahkera somettaja, ja hän on saanut netin kautta ystäviä eri puolilta Japania. Olemme käyneet heitä tapamassa, ja seuraavaksi ystävämme Nagoyasta tulee meille.

Vielä yksi uusi alku on luvassa syksyllä. Löysimme facebookin kautta yhteisen kummipoikamme, josta emme ole aikoihin kuulleet. Hän on asettunut Filippiineille ja viettää siellä syksyllä 50-vuotispäiviään. Meidätkin on kutsuttu."

Leena Törri, 66, Vantaa

"Liikun paljon: käyn kuntosalilla, zumbaan, uin avannossa kerran tai pari viikossa. Maaliskuussa lähden Lappiin ja toukokuussa Islantiin. Näiden lisäksi hellittelen unelmaa vaellusmatkasta Madeiralla tai Espanjassa, Santiago de Compostelaan vievällä pyhiinvaellusreitillä. Siitä voisin vaeltaa jonkun sopivan osan.

Tanssitaitoani aion tänä vuonna kehittää menemällä jive-kurssille. Lempitanssini on tango vaihtoaskelin – pitkän, hoikan kavaljeerin käsivarsilla."

Katri Pennanen, 72, Helsinki

""Elä tätä päivää, älä odota huomista." Tämä ajatuksen voimalla aion jaksaa nyt, kun mieheni on sairastunut vakavasti. Minulla on tänäkin vuonna ympärilläni rakkaita ystäviä. Tyttären "siivellä" pääsen myös matkustelemaan."

Jorma Pakkala, 68, Helsinki

"Tämä Uusia alkuja -risteily oli ET:ltä mainio veto, olen tavannut täällä paljon mielenkiintoista väkeä, jatkakaa samaan tyyliin. Naisia on matkalla huomattavasti enemmän kuin meitä miehiä, joten juttukavereita on riittänyt.

Matkustelu on aina kuulunut elämääni niin työn kautta kuin perheen kanssa. Nyt leskenä olen jatkanut  liikkumista maailmalla. Haasteita pitää olla. Kun ei päästä itseään mökkiytymään, säilyttää terveytensä, myös henkisen.

Liikunta on ilmaista lääkettä. Minä nautin sitä hiihtämällä ja sauvakävelemällä. Vietän Espanjassa kolme kuukautta vuodessa. Vuoristovaellukset kuuluvat siellä säännöllisesti ohjelmaani. Maaliskuussa teen Espanjasta käsin uuden aluevalloituksen, kun lähden viikoksi Marokkooon."

"Naisia on matkalla huomattavasti enemmän kuin meitä miehiä, joten juttukavereita on riittänyt."

Sisältö jatkuu mainoksen alla