Ranjith "Raparperi" Kumar on toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Ensi talvena hän osallistuu eduskuntavaaleihin.
Ranjith "Raparperi" Kumar on toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Ensi talvena hän osallistuu eduskuntavaaleihin.

Intialaissyntyinen lähihoitaja Ranjith Prabhakaran Kumar rakastui 13 vuotta sitten suomalaisnaiseen. Sen jälkeen Suomeen ja vanhuksiin.

Vähän jännittää, sen Prabhakaran Ranjith Kumar myönsi viime viikolla. Tai ainakin kihelmöi. Edessä oli nimittäin hänen elämänsä ensimmäiset Linnan juhlat.

– Kaikki on jo ollut monta päivää valmiina, kengät kiillotettu, frakki hankittu ja vaimonkin vaatteet pukemista vaille valmiina, joten nyt ei tarvitse enää kuin olla ajoissa paikalla, Ranjith hymähti juuri ennen h-hetkeä.

Mr. Maahanmuuttaja rakastaa työtään

Kun hämeenlinnalaisen Ranjithin postilaatikkoon tupsahti syksyllä kutsu itsenäisyyspäivän juhliin, hän ilahtui valtavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ennen kaikkea tunnen suurta kiitollisuutta kaikkia ihania ihmisiä ja yhteistyökumppaneita kohtaan, jotka ovat mahdollistaneet tämän, hän toteaa.
Rantjith, myöskin Rapaperiksi kutsuttu mies, on tunnettu hahmo Hämeenlinnassa. Hän työskentelee lähihoitajana vanhainkodissa, opiskelee ohessa terveydenhoitajaksi ja istuu toista kautta kaupunginvaltuustossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän kaiken lisäksi hän tekee vanhusten parissa vapaaehtoistyötä, järjestää heille vapaehtoista ulkoilutustoimintaa, lukee ääneen lehtiä ja käy muuten vaan jututtamassa ikäihmisiä. Ei siis ihme, että 13 vuotta Suomessa asunut mies on ehditty valita vuoden positiivisimmaksi hämeenlinnalaiseksi, Mr Maahanmuuttajaksi ja nyt sitten kutsua itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

–  Pidän työnteosta, sillä työssäni näen joka päivä, kuinka merkityksellistä se on, se ei valu hukkaan, hän toteaa.

Pienet perheet ulkoistavat vanhukset

Ranjith on kotoisin Intiasta, mutta Suomeen hänet toi aikoinaan rakkaus, vaimo Minna. He asettuivat Hämeenlinnaan, jossa mies sanoo viihtyvänsä mainiosti. Ensin hän opiskeli kielen, sitten ammatin. Alusta asti hän tiesi, että haluaa tehdä töitä juuri vanhusten parissa. Hän myöntää, että sitä on aina silloin tällöin kummeksittu.

– Intiassa perheyhteisöön kuuluu kaiken ikäisiä ihmisiä, lapsista vanhuksiin. Siellä on itsestään selvää, että nuoremmat hoitavat vanhukset ja kunnioittavat heitä. Täällä Suomessa perheet ovat paljon pienempiä ja vanhukset usein niiden ulkopuolella. Länsimaisten ihmisten pitää olla myös kovin itsenäisiä ja rahalla mitataan paljon asioita, hän pohtii.

Perheiden hajoaminen johtaa Ranjithin mielestä usein myös siihen, etteivät suomalaisnuoret koe yhteisöllisyyttä. He eivät enää ole koko perheyhteisön kasvattamia.

– Mutta silti ihailen kovin monia suomalaisnuoria. Heistä kumpuaa ihan uudenlaista vastuuntuntoa ja vapaaehtoisuutta, eivät kaikki ole vain oman edun perässä Ranjith lisää.

Juhlan ja arjen tasapaino

Työteliäällä Ranjith Kumarilla oli lauantaina vapaata. He olivat vaimon kanssa hotellissa ja kättelivät presidenttiparin noin kello 19.20.

Kovin myöhään mies ei voinut juhlia, sillä seuraavana päivänä odottivat työt.

– Sunnuntaina minua odottivat jo mummut ja papat, mutta juuri se on niin mukavaa, että elämässä on sopivasti arkea ja juhlaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla