Kustannuspäällikkö Hannu Harju, 53:

Kustannuspäällikkö Hannu Harjun menovinkit liittyvät niin kirjallisuuteen, teatteriin, musiikkiin kuin kuvataiteeseenkin.

Harju on juuri palannut vuoden mittaiselta vuorotteluvapaalta takaisin töihin Tammeen.

– Sain luettua monta rästiin jäänyttä kirjaa. Yksi niistä oli amerikkalaisen David Foster Wallacen yli tuhatsivuinen romaani Infinite Jest. Sitä pidetään vaikeatajuisena, mutta mielestäni se on paikoin hulvattoman hauska. Suomennosta odotellessa.

Lue myös: ”Kävely Kokkolan Neristamissa käy kulttuurista.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä Harjun kulttuurivinkit maalis-huhtikuulle:

Työtön pyöveli

– Mitä tekee pyöveli, kun kuolemantuomio lakkautetaan? Englantilainen Martin McDonagh vastaa näytelmällään Hirttäjät, joka sijoittuu vuoden 1965 Englantiin. McDonagh viljelee hurttia ja mustaa huumoria. Teksti on herkullisen viihdyttävää, mutta se myös haastaa katsojan käsityksiä siitä, mille on suotavaa nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensi-ilta Suomen Kansallisteatterissa 9.3. kansallisteatteri.fi

Osallistu keskusteluun: Kulttuuri-/taide-elämys

Tieteistarinaa Rimmis-kierteellä

– Kirjailija Mikko Rimmiseltä voi odottaa monenlaisia tarinoita, mutta scifi ei tule ensimmäisenä mieleen. Rimmisen aiemmat teokset huomioiden uusi romaani sisältää muutaman kierteen – mikä nimi Maailman luonnollisin asia muka on tieteisromaanille?

Maailman luonnollisin asia ilmestyy huhtikuussa. teos.fi

Tuomari Nurmio sukeltaa shamaanibluesiin

Shamaani juurilla

– Yksi kouriintuntuva tapa huomata ajan kuluminen on tajuta, kuinka kauan jonkun artistin ensiesiintymisestä on. Tuomari Nurmion vinkuvan runollisesta Valo yössä -kappaleesta on vierähtänyt peräti 37 vuotta. Nurmio on kyennyt uudistumaan onnistuneesti monta kertaa. Jos ei tiedä mitä tapahtuu, kun suomalainen juurimusiikki kohtaa shamaanibluesin, nyt se selviää.

Hoedown & Tuomari Nurmio alias Judge Bone Savoy-teatterissa 1.4. klo 19.00

”Kulttuuri poistaa stressin.”

Keräilijät raottavat ovea

– Viitisen vuotta sitten Anita ja Chaim ”Poju” Zabludowicz perustivat Pernajan Sarvisaloon taiteilijaresidenssin. Paikassa on myös osa pariskunnan taidekokoelmasta, joka on yleisön nähtävissä vain poikkeuksellisesti. Nyt Taidehallissa Helsingissä avautuu mahdollisuus tutustua yhdeksän Sarvisalossa työskennelleen taiteilijan töihin.

Zabludowicz Collection Taidehallissa 19.3.–24.4. taidehalli.fi

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla