Nettideittailusta kirjan kirjoittanut Maire Soiluva vinkkaa, millaisella profiililla erotut joukosta netin seuranhakupalstoilla. 

Maire Soiluva, 62, aloitti nettideittailun viisikymppisenä. Hän kävi kovan koulun langettuaan huijareihin, mutta oma rakas löytyi lopulta. Viime vuonna ilmestyi Mairen kirjoittama Rakkautta ruudun takaa -kirja, jossa hän jakaa kokemuksiaan, rohkaisua ja vinkkejä nettideittailuun.

Mairen tarinan voit lukea ET:n numerosta 3/2018 – digilehteen pääset tutustumaan täällä.

Pyysimme Mairea kertomaan parhaat vinkkinsä netistä seuraa etsiville tai siitä haaveileville etlehti.fi:n lukijoille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Erotu joukosta persoonallasi

Ennen profiilin luomista tee lista omista ominaisuuksistasi tärkeysjärjestyksessä. Valitse viisi parisuhteen kannalta merkityksellistä. Käytännönläheiset ja tekemisen kautta kuvailevat sanat määrittävät ihmistä parhaiten: oletko ulkoilmaihminen vai rakastatko sohvalla loikoilua? Oletko vilkas vai hiljainen? Haluatko viettää aikaa kynttilänvalossa kotosalla vai nautitko enemmän iloisista juhlista isossa joukossa?

Lähes kaikki sanovat olevansa uskollisia, luotettavia ja huumorintajuisia, joten sillä ei ole paljoa informaatioarvoa. Omassa profiilissani kerroin olevani emäntätyyppiä, mikä synnyttää heti toisessa mielikuvia. Rakastan leipomista ja ruoanlaittoa ja on hienoa, jos toinen nauttii siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Mieti, mitä haluat

Tee lista, mitä suhteelta odotat ja mitä haluaisit uuden ihmisen kanssa tehdä. Listaa myös asiat, joista et tingi. Mieti, millaista ihmistä rinnallesi kaipaat ja oletko liikkeellä tositarkoituksella vai kepeässä seuranhakumielessä. Kerro nämä asiat ystävällisen lempeästi, ei vaatien.

3. Kirjoita sydämellä

Muistele, miltä on tuntunut, kun olet tavannut ihanan ihmisen. Kirjoita profiilitekstisi tämän tunteen vallassa, jotta tulos on myönteinen. Käytä laatimiasi listoja apuna. Et kuitenkaan ole kaupan jugurttihyllyllä, joten kauppalistalta kuulostavaa teksti ei tepsi.


4. Vältä näitä

Vetoavaan profiilitekstiin ei kuulu haukkuminen, sairaskertomus, kyynisyys, säälipisteet tai älkööt vaivautuko-sanonta. Unohda titteli, varallisuus ja ex-kumppanit.

5. Tarkista teksti

Tarkista tekstisi huolella, sillä kirjoitusvirheet latistavat. Jos olet nauttinut useamman oluen, älä julkaise tekstiä juuri sillä hetkellä.

6. Ole tarkkana ulkonäön ja seksin kanssa

Jos ulkonäöllä on merkitystä, kerro siitä tyylillä. ”Komeaksi mainittu” nostaa karvat pystyyn. 

Suosi ulkonäön suhteen loivia ilmaisuja. Pituus on tärkeä monelle, sillä harva nainen haluaa itseään lyhyemmän miehen. Kiloja, kuppikokoa tai lantionympärystä ei kannata ruotia sen tarkemmin. Ne kyllä selviävät, jos pääsee visiitille. Miehillä on tapana lisätä senttejä ja naisilla vähentää kiloja profiileissaan.

Seksiin ei kannata viitata. Harva haluaa vastata kerran lukemaani ilmoitukseen: ”Naiset, riippuuko rinnat, roikkuuko vatsa, mutta seksiä tekee mieli. Minä rakastan rupsahtaneita naisia.”

7. Muista huumori (ja kissa)!

Parhaiten puree huumori ja pilke. Muista, että useimmat ihmiset ymmärtävät lukemansa ja rivien välit. Eräs nainen kirjoitti profiilissaan:” Täällä ruma nainen ja bulldoggi!”. Minusta se oli hurmaavaa.

Ja siitä tulikin mieleen, että lemmikistä kannattaa mainita jo profiilissa. Mieti: entä jos löydät ihanan tyypin, mutta olet allerginen hänen kissalleen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla