Helsinkiläinen Heikki Savola, 48, juoksee ystävänsä kanssa kympin lenkin kolmesti viikossa. Muutaman kilometrin jälkeen vanha diesel lämpenee ja juoksu kulkee.

Työpäiväni eduskunnassa on täynnä kokouksia. Olen puolustusvaliokunnan valiokuntaneuvos, ja tehtäväni on laatia asiantuntijoiden selvityksistä kirjalliset kannanotot hallituksen esityksiin.

Alan jo kotimatkalla junassa odottaa illan lenkkiä. Olen juossut ystäväni Petri Kiurun kanssa säännöllisesti jo kymmenen vuotta. Juoksemme 8–10 kilometriä joka maanantai, keskiviikko ja perjantai.

Lenkkeily nollaa työstressiä, parantaa kuntoa ja yleistä elämänlaatua.

Lähdemme kotoani Puistolasta kohti Malmin lentokenttää, jonka ympäri kulkee mukava lenkkipolku. Asfaltilla juoksua on onneksi vain 2,5 kilometriä. Vauhtimme on noin kilometri kuudessa minuutissa. Välillä nostelemme tukkeja ulkoliikuntapisteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pystymme juostessamme kommentoimaan niin tuoreimpia urheilutapahtumia kuin maailmanpolitiikan sattumuksiakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Duojuoksu toteutuu aina, mikään sää ei haittaa meitä.

Lenkkeily nollaa työstressiä, parantaa kuntoa ja yleistä elämänlaatua. Se antaa myös tilaisuuden kilvoitella itsensä kanssa, vaikka tulostavoitteita ei tässä iässä varsinaisesti olekaan.

Jos juoksisin yksin, saattaisin jättää lenkin väliin varsinkin räntäsateella. Duojuoksu toteutuu aina, mikään sää ei haittaa meitä. Tosin nyt talvella oli niin liukasta, että ensimmäistä kertaa ostimme kuntosalilta muutaman kuukauden jäsenyyden ja juoksimme matolla. Se oli tavattoman tylsää. On ihan toista liikkua raikkaassa ilmassa ja aistia kaikki vuodenajat.

Juoksun ja saunan yhdistäminen on mahtava formaatti, kahden äijän show.

Lenkin jälkeen on todella euforinen olo. Sen kruunaavat saunominen pihasaunassani ja laadukas saunaolut. Juoksun ja saunan yhdistäminen on mahtava formaatti, kahden äijän show.

Jos lenkki jää väliin, sen huomaa heti olossaan, ja hinku juoksemaan on kova.”

Lue myös:

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 10/2018.

Sisältö jatkuu mainoksen alla