Seinään rennosti nojaava tähti on mainio kodin tunnelmavalaisin joulun aikaan.
Seinään rennosti nojaava tähti on mainio kodin tunnelmavalaisin joulun aikaan.

Hauskan harjanvarsitähden kokoaminen onnistuu vaikka keittiön pöydällä. Valonlähteeksi voi valita led-valosarjan joko kirkkain tai punaisin lampuin.

Näitä tarvitset valotähteen

  • puisia harjanvarsia, pituus esim. 140 cm, 5 kpl
  • hiomapaperi nro 240
  • sisä- tai ulkokalustemaalia
  • sivellin
  • sakset
  • narua
  • led-valosarja, pituus noin 10 m

Näin teet valotähden

1. Pyyhi harjanvarret hiomapaperilla sileiksi ja maalaa ne kalustemaalilla. Voit käyttää yhtä väriä tai vaihdella ja sekoittaa sävyjä. Sivele ensimmäinen kerros pohjamaalilla tai ohennetulla kalustemaalilla. Maalaa vielä pari kerrosta, jotta saat peittävän pinnan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Nosta varret maalien kuivuttua työtasolle ja aseta ne viisisakaraisen tähden muotoon siten, että seuraava varsi asettuu aina edellisen päälle. Leikkaa tähdeksi solmimista varten kymmenen 40 cm:n mittaista narua.

 

3. Pyöräytä naru kahdesti sakaran pään ympäri, tee kaksoissolmu ja lopuksi rusetti. Kun kaikki sakaroiden päät on solmittu, liikuttele sakaroita, jotta tähden muodosta tulee tasapainoinen. Lukitse muoto lisäämällä narukiinnitykset tähden keskelle.

 

4. Kiinnitä valosarjan pää sakaran kärkeen, kerää nauha nipuksi ja pyörittele sitä harjanvarsien ympäri kunnes pääset takaisin lähtöpisteeseen. Pitkän valonauhan voi kieputtaa tihein kierroksin, jolloin tähteen tulee mahdollisimman paljon lamppuja.

Vinkki!

Pihalla tähden voi sijoittaa huvimajan portaille tai terassin kaidetta vasten.

Kevään koittaessa voit avata rusetit ja viedä kepit säilöön ensi joulua varten.

Katso myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla