Talviset olosuhteet lähestyvät koko Suomea. Nyt on aika valmistella menopeli lunta ja pakkasta varten.

 1. Talvirenkaat

  Suomalaiset luottavat hyväkuntoisiin talvirenkaisiin enemmän kuin kokeneeseen kuljettajaan, kertoo vakuutusyhtiö If.
  Talvirengaspakko on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Kun yöpakkaset yleistyvät, nastat voi kuitenkin vaihtaa alle heti.  Kannattaa myös tarkistaa talvirenkaiden rengaspaineet, ainakin kerran kuukaudessa myös ensimmäisen kerran. Ennen kesärenkaiden laittamista talvisäilytykseen on syytä puhdistaa ne ja vanteet. Säilytyspaikoista ihanteellinen on viileä ja tuuletettu paikka.
  Renkaiden käyttöikäsuositus on kuusi vuotta; satunnaisemmassa ajossa maksimi-ikä on kymmenen vuotta. Ikää voi pidentää vaihtamalla renkaiden paikkaa vähintään kerran kaudessa niin, että renkaat tulevat eteen ja etu-akselin taakse. Näin renkaat kuluvat tasaisemmin.

 2. Pesu ja vahaus

  Autoille suunnatut pesuaineet auttavat säilyttämään maalipinnan hyvänä. Pesusta selviää hyvin itsekin, mutta huoltoaseman autonpesuohjelma auttaa puhdistustyössä. Sen jälkeen itselle jää vain pintasiivous – sekä sisätilojen puhdistus. Talvea vasten tehtävä auton vahaus on vuoden tärkeimpiä: se suojaa loskakauden lialta, suolalta, hiekalta ja jopa pikku kiviltä.

 3. Harjausvälineet

  Onhan autossasi puhtaat ja hyväkuntoiset lumiharja ja jääraappa? Kun kova lumimyräkkä yllättää, likaisilla tai huonokuntoisilla välineillä ei siitä selvitä. Niillä saa aikaiseksi enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä ne vahingoittavat auton pintaa.

 4. Lasinpesuneste ja jäähdytysneste

  Katso, että lasinpesunesteesi on pakkasenkestävää tai hanki uusi talveksi. Muista myös varustaa auto pakkasenkestävällä jäähdytysnesteellä. Ehkäise myös ovien jäätyminen tarkastamalla ovitiivisteet.
  Lähde: Biltema, Nokian renkaat

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla