Millä ihmeellä saisi koiran tai kissan karvat pois vaatteista, sohvasta tai matosta? Kokosimme yhteen muutaman testatun ja hyväksi havaitun vinkin.

Lemmikki tuo elämään valtavasti iloa, mutta joka paikassa pöllyävät ja pintoihin kerääntyvät irtokarvat eivät kuulu eläinrakkaimmankaan suosikkiasioihin.

Tähän listaan ET:n toimitus keräsi muutamia vinkkejä, joilla olemme itse saaneet siivottua lemmikkiemme karvat irti itsestämme ja kodistamme. Kannattaa kokeilla!

Näin saat karvat irti...

1. Vaatteista

Vanha kunnon teippiharja on pakollinen jokaisessa kodissa, jossa on kissoja tai koiria. Sillä saa siistittyä nopeasti karvat vaatteista ennen ulos lähtöä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaatteista voi kuitenkin saada karvattomat jo pesuvaiheessa. Laita pesukoneeseen pyykkien sekaan pala pesusientä tai vanhaa vaahtomuovipatjaa. Materiaali kerää karvat itseensä, jolloin niitä ei tartu niin paljon vaatteisiin. Samaa vaahtomuovinpalaa voi käyttää uudelleen, kunnes se ei enää kerää karvoja itseensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Sohvasta

Tämä niksi muutti yhden toimituslaisen elämän: pitkät koirankarvat saa irti kangassohvasta tavallisen ikkunalastan avulla. Kun sohvan pintaa vetelee lastalla, karvat kerääntyvät tiiviiksi pitkulaisiksi mytyiksi, jotka on helppo siivota sohvasta. Jos lemmikkisi karvat ovat lyhyempiä, ikkunalastaa kannattaa kostuttaa hieman ennen pyyhkimistä sähköisyyden vähentämiseksi.

Sohvaa voi myös rullata vaatteille tarkoitetulla teippiharjalla tai leveällä maalarinteipillä.

3. Matosta

Nukkamattoja ja kylpyhuoneen mattoja kannattaa koittaa harjata kammalla. Harjaa nukkamattoa varovasti kammalla – harvapiikkinen kampa saattaa olla paras matostasi riippuen. Sillä saat karvat irti tehokkaammin kuin imurilla. Kamman tylpät piikit pääsevät korkeanukkaisenkin maton uumeniin keräämään siellä sitkeästi piileskelevät karvat. 

Matoista karvat voi saada irti myös, kun vedät käteesi kumiset siivoushanskat ja kastelet ne kevyesti vedellä. Pyyhi mattoa käsilläsi. Kosteat hanskat keräävät karvat itseensä. 

4. Lattiasta

Hyvä ja tehokas imuri on tietenkin tarpeellinen jokaisessa lemmikkikodissa. Jos sellaista ei ole tai pikainen ja suurpiirteinen lattian siistiminen riittää, lattian saa nopeasti puhtaaksi varrellisella, kuivalla suihkulastalla. Sillä voi vedellä lattialta karvat ja hiekat pikaisesti yhteen kasaan, josta ne on helppo lakaista roskiin.

5. Harjaa lemmikki!

Yksinkertainen tosiasia on, että kun rakkaan koiran tai kissan turkkia harjaa säännöllisesti, irtokarvoja siirtyy vähemmän kodin muihin pintoihin. Kampaa siis lemmikkisi tarpeeksi usein esimerkiksi kylpyhuoneessa, jotta irtoavat karvat pysyvät yhdessä paikassa.

 

Vierailija

Vaateharja kaikkein paras, tiheäharjaksinen, lähtee vaatteista, vuodevaatteista, huonekaluista. Ei tahdo vaan nykyään kaupoista löytää. Teippiharjalla ei tee mitään ainakaan useamman koiran taloudessa.

Vierailija

Ikkunalastalla lähtee hyvin huonekaluista ja matoista mutta esim.päiväpeite on imuroitava huolellisesti. Eikä täysin karvatonta ja pölytöntä voi olla kun lemmikit tuottaa jatkuvasti karvapölyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla