Moni juhlii kesän helteitä, mutta kuumuus voi tehdä kotona oleskelusta tuskaisaa. Näillä vinkeillä pidät kotisi mahdollisimman viileänä, vaikka aurinko paahtaa ulkona täydellä teholla.

  1. Tarkista, että oleskelutilojen lämpöpatterit on suljettu tai säädetty alhaiselle lämpötilalle.
  2. Jos kylpyhuoneessa on lattialämmitys, se kannattaa sulkea kokonaan pidemmän poissaolon ajaksi. Helteellä lattialämmityksen lämpötila-asetusta voi muutenkin pitää matalammalla kuin talvella.
  3. Kesällä sisäilman vaihtuvuus on selvästi huonompi kuin talvella. Varmista aina riittävä ilmanvaihto kosteissa tiloissa, jotta lattia kuivuu päivän aikana.
  4. Pidä ovet ja ikkunat kiinni päivällä.
  5. Vedä verhot ikkunoiden eteen tai laske kaihtimet. Aurinkoa voi torjua parhaiten paksuilla verhoilla. Vaalea väri on paras: tummat verhot keräävät itseensä lämpöä.
  6. Sammuta kaikki tarpeettomat sähkölaitteet. Vältä uunin ja sisäsaunan lämmitystä. Sammuta turhat valot.
  7. Avaa ikkuna tarvittaessa vain varjon puolelta.
  8. Yöllä on viileämpää, mikä kannattaa hyödyntää tuuletuksessa. 
  9. Saat huoneilman liikkeelle tuulettimella, jolloin iholta poistuu lämpöä nopeammin. Tuuletin ei kuitenkaan alenna sisälämpötilaa.
  10. Puhaltimet tai ilmastointilaitteet voivat helpottaa oloa. Käytä laitteita kuitenkin viisaasti: sammuta ne, kun et oleskele huoneessa. Älä pidä ikkunaa tai ovea auki, jos käytät koneellista jäähdytystä.

Lähteenä: Motiva Oy

Erityisesti nukkuminen voi olla vaikeaa helteillä. Tästä jutusta luet vinkit, jotka helpottavat kuumia kesäöitä:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla