Lemmikkisi ja sinä nautitte parhaiten kesän ja loman riemuista, kun varustaudut myös haavereiden varalta.  

1. Etsi lähin eläinlääkäri

Kirjoita lomaosoitteen lähimmän eläinlääkärin yhteystiedot ja eläinlääkäripäivystyksen numero samaan listaan muiden tärkeiden numeroiden kanssa. 

2. Muista reseptit ja rokotukset

Onko lemmikilläsi säännöllinen lääkitys? Varaa reseptilääkkeitä mukaan. Tarkista samalla rokotukset. 

3. Ota eläimen ensiapupakkaus autoon

Lemmikille kannattaa pakata mukaan oma ensiapupakkaus pienempien tapaturmien varalta. Tarvitset ainakin haavanpuhdistusaineita, sidetaitoksia ja sideharsoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kyy puree, lemmikki pitää viedä eläinlääkäriin. Kyypakkauksen sisältämästä kortisonista voi olla jopa haittaa eläimen toipumiselle, joten sitä tulee antaa vain, jos kyyn purema uhkaa turvottaa hengitystiet umpeen. Tutki lemmikki kyyn pureman varalta, jos se ulkona juoksentelun jälkeen on unelias ja voimaton. Puremakohta on usein turvoksissa ja kipeä. Kyy puree koiraa useimmiten pään alueelle ja raajoihin, kissalta purema löytyy yleensä tassusta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Muista punkkipihdit!

Kissan tai koiran ihoon kiinnittyneen punkin saa helpoiten irrotettua punkkipihdeillä. Punkkien tarttumista voi ehkäistä apteekeista tai eläinlääkäriltä ostettavilta liuoksilla tai punkkipannalla. Sataprosenttista suojaa ne eivät tuo, joten tarkastus kannattaa aina tehdä päivän päätteeksi. 

5. Tutki myös tassut

Eläimen turkki ja tassut kannattaa tutkia jokaisen ulkoiluhetken jälkeen. Rannalla tai nurmikolla juoksenteleva koira voi huonon tuurin sattuessa astua rikkoutuneeseen lasiin, joka voi tehdä haavan tassuun tai kynsiin. 

6. Kuivaa korvat

Uimareissuilla koiran korvat on hyvä kuivata pumpulilla uimisen jälkeen siltä varalta, että korvaan on mennyt vettä. Korvaan jäänyt vesi voi altistaa korvatulehduksille.

Myös iho on syytä tutkia. Niin sanotun hot spot -ihotulehduksen taustalla ovat usein helle ja runsas vedessä oleilu. Märkivän ihotulehduksen huomaa usein siitä, että lemmikki pyrkii puremaan tai raapimaan ihoaan. Jos epäilet tulehdusta, vie lemmikkisi mahdollisimman pian eläinlääkärin tarkistettavaksi. 

7. Pakkaa vesipullo mukaan

Kuumana päivänä koko matkaseurueen pitää juoda tavallista enemmän. Tämä sääntö koskee myös lemmikkejä. Kanna mukana vesipulloa ja astiaa, josta voit tarjota lemmikille vettä. Muista juomatauot myös automatkojen aikana!

8. Varjoon ja suojaan

Jos ja kun pysähdytte tai odottelette, varmista aina, että eläin pääsee siksi ajaksi paahteesta varjoon. Turkki päällä on tuskallista olla helteessä.

Lähde: Vakuutusyhtiö LähiTapiola

Sisältö jatkuu mainoksen alla