Suomi on väkivaltainen maa – ainakin osin. Katso kartasta Suomen väkivaltaisimmat alueet.

Suomi on moneen Eurooppalaiseen maahan verrattuna väkivaltainen maa. Rikoksia tapahtuu meillä vähemmän kuin Itä-Euroopan maissa, mutta valitettavan paljon enemmän kuin vaikkapa muissa Pohjoismaissa. Viimeisen 20 vuoden aikana väkivaltarikosten määrä on laskenut, mutta silti niitä tapahtuu vuosittain noin 40 000.

Alkoholi on mukana suurimmassa osassa väkivallantekoja. Selvin päin suomalaiset tekevät yhtä paljon henkirikoksia kuin ruotsalaiset. Humalassa alkaa tapahtua. Kännitappoja tehdään meillä nelinkertaisesti Ruotsiin verrattuna. 

Miehet saavat ja antavat

Väkivalta on etenkin miesten ongelma. 80 prosenttia pahoinpitelijöistä on miehiä, uhreistakin valtaosa. Useimmiten sekä uhri että tekijä ovat 18–25-vuotiaita – ja humalassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Moni nainen pelkää kaupungilla liikkumista, mutta suurin osa naisten kohtaamasta väkivallasta tapahtuu tutussa paikassa, töissä tai kotona, ja useimmiten tekijäkin on tuttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Isoja alueellisia eroja

Helsinki on Suomen väkivaltaisin kaupunki, jos tarkastellaan vain poliisiin tietoon tulleiden tapausten määrää. Muut suuret kaupungit seuraavat perässä.

Kun väkivallantekojen määrä suhteutetaan asukaslukuun, tilanne muuttuu. Kärkeen nousevat Kittilä ja Kajaani. Helsinki on sijalla 13, eivätkä muut suuret kaupungit mahdu 20 pahimman paikan joukkoon. Erityisen synkältä näyttää Suomi-neidon vyötäisillä: Puolanka, Sotkamo, Vaala, Kajaani ja Ristijärvi nousevat kaikki 20 väkivaltaisimman paikkakunnan joukkoon. 

Alla olevaan karttaan on koottu maakunnittain henkirikosten, pahoinpitelyjen ja seksuaalirikosten määrä vuonna 2015. Sen lisäksi kartasta löytyvät ne 20 kaupunkia, joissa erilaisia väkivallantekoja tapahtuu määrällisesti eniten sekä 20 suhteellisesti väkivaltaisinta paikkakuntaa.  

 

Lähde: Tilastokeskus – Rikos- ja pakkokeinotilasto

 

hys, hys, se on homo

hys hys tilastot kirjoitti:
Monikulttuurisuus on rikkaus.!

Luetun ymmärtäminen ei ole sinun vahvin lajisi. 

[quotw]Nauttikaa - naiset ![/quote]

Oletko homo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla