Lääkkeiden annosjakelu on korvaamaton apu sekä päivittäin niitä ottaville ihmisille että heidän omaisilleen ja hoitajilleen.

Kun lääkkeitä on otettava useita päivässä, ei niistä ole aina helppo pitää lukua. Tähän ongelmaan on kehitetty ANJA-annospalvelu. Omaisen, hoitajan tai lääkkeiden ottajan ei tarvitse vaivata päätään sillä, ovatko lääkkeet oikein tai onko niissä päällekkäisyyksiä. ANJA-annospalvelu vastaa turvallisuudesta yhdessä apteekin ja hoitavan lääkärin kanssa. Lääkkeet toimitetaan asiakkaalle kahden viikon annospussinauhana oikeassa järjestyksessä. Pieni pussi on helppo sujauttaa mukaan vaikka käsilaukkuun.

”Nämä lääkepussit saan minäkin käsilläni helposti auki. Muutenkin ihan turvalliselta tuntuu tämä lääkkeiden otto ja hyvin menevät alas vesilasillisen kera”, kertoo MikevanHelmi-hoitokodissa asuva 82-vuotias Lea Lithonius. Lithonius on asunut hoivakodissa muutaman vuoden. Vanhana espoolaisena hän muutti Helmeen mielellään. Nyt on tarjolla apua ja seuraa, ja hoitajat tuovat eteen ne tuiki tärkeät lääkkeet.
”Kolmesti päivässä otan tabletit näistä annospussukoista. Omin päin en enää osaisi näitä lääkkeitä ottaakaan, kun niitä on niin monta.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helmi-hoivakodissa työskentelevä sairaanhoitaja Ritva Salakka on perehtynyt lääkejakelun tehokkuuteen.  
”Olemme laskeneet, mitä valmiit lääkeannospussit maksavat verrattuna oman henkilöstön ajankäyttöön. Plussalla ollaan sekä rahallisesti että ajankäytön suhteen.”
Lääkkeiden annostelu käsin vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, ja vie siksi paljon aikaa. Sekä asukkaat että henkilökunta ovat tyytyväisiä, kun lääkkeet tulevat valmiiksi oikein annosteltuina.
”Mikä parasta, meille jää enemmän aikaa auttaa asiakkaitamme ja seurustella heidän kanssaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

ANJA-annosjakelun etuja:

  • Annosjakelu on turvallinen ja saat aina varmasti oikeat lääkkeet.
  • Jokaiselle ottokerralle on oma annospussi, jolloin on helppo seurata onko muistanut ottaa lääkkeet.
  • Saat kerralla kahden viikon annokset ja säästät rahaa, kun vanhoja lääkkeitä ei jää yli.
  • Useampi taho seuraa lääkityksen oikeellisuuden; pakkausvaiheen ammattilaiset, apteekki sekä hoitava lääkäri.
  • Lääkkeet on helppo ottaa mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla