Kansa on puhunut. ET-nettisivuilla lukijat äänestivät ylivoimaiseen voittoon Mona Tiirikaisen tekemät sinisävyiset helmillä koristellut pakkasneidin töppöset. Ne saivat 692 ääntä.

Kilautin Monalle ja sain kuulla hänen olevan 24-vuotias pieksämäkeläinen. Hän työskentelee ABC:lla on vapaa-aikanaan innokas neuloja.
‚Äď Koulussa inhosin k√§sit√∂it√§, mutta pari vuotta sitten aloin harjoitella sukkien tekemist√§ ja se vei minut ihan menness√§√§n! ET:n tossukisaan tein pakkasneidin t√∂pp√∂set. Halusin kokeilla huopatossuja, joissa on neulottu varsi ja kauniita helmi√§. V√§rimaailmaksi tuli kuin itsekseen sininen, valkoinen ja hopea. Ajatus herk√§st√§ ja naisellisesta mallista synnytti ajatuksen palmikkovarresta.

Muutaman purkukerran jälkeen Mona lisäsi vielä varteen kaksi valepalmikkoa. Kauneutta ja herkkyyttä tuo valkoinen pitsireuna.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

‚Äď Itse tossut neuloin tummansinisest√§ huopuvasta Joki-langasta. Ensimm√§inen pari ep√§onnistui, mutta toisesta tuli juuri tarkoitukseeni sopivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

‚Äď Ompelin helmet varteen. Pitsi korosti kivasti kirkkaita helmi√§. Jotain kuitenkin puuttui viell√§ ja sain idea ‚ÄĚhelmikorusta‚ÄĚ nilkkaosioon. Se jatkaa kauniisti pitsin aaltoilevaa liikett√§.
Näin tossuissa yhdistyy kaikki, mitä Mona halusi: lumen valkeus, pakkasen kimallus ja herkkyys. Siispä ne saivat nimen pakkasneidin töppöset.

‚Äď Olen eritt√§in intohimoinen neuloja. L√§hinn√§ neulon sukkia. Puikot ovat joka ilta k√§dess√§ ja aina opettelen uusia tapoja ja tekniikoita. V√§rj√§√§n my√∂s lankoja. T√§m√§ tossuprojekti oli ensimm√§inen aivan t√§ysin itse suunnittelemani malli. Sain varmuutta nyt omaan silm√§√§n ja taitoihini.

Katso Monan käsityöblogi:
teekuppejavillasukkia.blogspot.com

Novita tekee Monan tossuihin ohjeet, jotka julkaistaan viimeistään kuukauden kuluttua ET-lehden nettisivuilla.

√Ą√§nen annoin n√§ille t√∂pp√∂sille

Voitto meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen, ylivoimaisesti parhaat, kauneimmat ja viehättävimmät töppöset. Hienoa , Mona!  Saattaa olla, että tulevaisuudessa sinulle avautuu jotain aivan uutta neulominen saralla - innovatiivinen ja taiteellinen tuotoksesi uumoilee jotakin sellaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla