Reijan räsymatto -blogissa on esillä upeaa "lestitaidetta", jota on tehty niin vaihdevuosilääkkeiden purkeista, liköörikohventien käärepapereista kuin kiinalaisista sanomalehdistäkin.

ET:n toimittaja Reijan räsymatto -blogin emäntä Reija Ypyä on koonnut ystävänsä Saija Flinkkilän kanssa näyttelyn kenkälesteistä. Mutta ei mistä tahansa lesteistä. Koristeita on löytynyt kaapin perältä, roskalavoilta, naapurien muuttokuormasta ja tuliaisten joukosta.

– Activelle on lääke vaihdevuosivaivoihin. Aluksi tyrmistyin, että onpa epäekologisen muovinen pakkaus. Mutta sittemmin olen oikein keräillyt niitä ja ollut varma, että joskus tarvitsen niitä. Se hetki oli nyt. Nainen hormoniverkossa -teos kuvaa kaiken ikäisten naisten elämää, Reija kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Postimerkitkin ovat löytäneet näyttelystä paikkansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Naapurit olivat muuttamassa ja yrittävät päästä turhasta tavarasta eroon. Rouva tarjosi lähinnä vitsinä facebookissa miehensä muinaisia postimerkkikokoelmia halukkaille. Mutta toisen roska on toisen aarre, laatikossa oli ihania, nostalgisia vanhoja markkamerkkejä. Liimasin ne vesi-erikeeperseoksella lestiin ja sivelin sitä vielä pintaankin. Näin merkit pysyvät ehjinä.

Reijan ja Saijan näyttely on hyvä osoitus siitä, ettei mitään kannata heittää pois. Ei edes paperiroskaa.

– Poikani toi joskus äidille tuliaisiksi kulahtaneen kiinalaisen sanomalehden Pekingin metrosta. Säilytin sitä kuin aarretta ja otin välillä kopioita, sillä kiinalaiset kirjainmerkit ovat kiinnostavia näköisiä. Liimasin niitä lestille. Harmaat ”hapsut” on tehty kuitumateriaalista, joka on tarkoitettu öljyn imeyttämiseen autokorjaamoissa. Sota-aikaiset kangasnapit on ostettu kirpparilta, Reija kertoo teoksestaan Harmaa hiirulainen.

Saijan mielestä jopa karkkien käärepaperit voivat olla materiaaleja taiteelle.

– Joulunaikaan nautittiin runsaasti liköörikonvehteja. Kauniit paperit  innostivat tekemään karnevaalihenkiset liköörikengät. Kippis! Korkokin pitää näin hienoissa kengissä olla konvehdeista!

Haluaisitko avata oman näyttelyn? Katso vinkit ja ohjeet Reijan blogista TÄÄLTÄ

Reija Ypyän ja Saija Flinkkilän lestinäyttely Lestien lumoava leikki on esillä helsinkiläisessä Neljä vuodenaikaa -kahvilassa

Tapanilassa 30.3.-30.4.2016.
Osoite: Tasankotie 16, 00730 Helsinki

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla