Vanhainkoti, jossa on Andreas Thorkildsenin näköisiä hoitajia. Muun muassa tästä haaveilllaan ET:n Facebook-ryhmässä. Geron-blogistin kirjoituksesta alkanut vilkas keskustelu kiteytyy pyyntöön: "Miehet, tulkaa töihin hoiva-alalle."

Pyynnön kirvoitti ET:n geronomiopiskelija-blogisti, joka Geron-blogissaan vaati lisää miehiä hoivatöihin, työskentelemään omalla tyylillään. Miesten ei hänestä pidä alistua vanhaan naisvaltaiseen työskentelytapaan.

ET kysyi Geronin innoittamana FB-sivullaan "Olisiko hoivakodeissa toisenlainen meininki, jos niissä työskentelisi nykyistä enemmän miehiä?"

Tuloksena oli kyllä-vastausten vyöry.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Olis takuulla asiallinen homma", tiivisti Kalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ihan varmasti olisi. Toivottavasti hoiva-ala alkaa kiinnostaa miehiä", Pirjo toivoi.

Heidi kannatti ajatusta, koska se "antaisi väriä naisvaltaiselle työlle".

"No kyllä!!! Ehdottomasti samaa mieltä", Eeva totesi painokkaasti.

Tarja muistutti, että miehet ovat miehiä vanhanakin. "Jos ei ole ole esim. askarrellut aikuisuudessa, ei ehkä halua askarrella vanhanakaan. Ihanne olisi, että vanhanakin saisi tehdä sitä mistä tykkää tai olla tekemättä sitä, mistä ei ole koskaan tykännyt."

"Papan omahoitaja oli tosi hyvä"

Hyviä kokemuksia mieshoitajista FB-keskustelijoilla jo olikin.

"Meidän Papan omahoitaja oli mies ja hän oli todella hyvä työssään", Sari kertoi.

Ulla peukutti blogistille. "Olen aikoinaan johtanut vaativan tason hoivayksikköä, jossa kolmannes hoitajista oli miehiä. Siitä hyötyivät kaikki osapuolet. Molemmilla sukupuolilla on toisistaan opittavaa!"

"Edesmennyt äitini tykkäsi kovasti niistä kahdesta mieshoitajasta jotka häntä hoivasivat monta vuotta", Brita kuvaili.

Marjatta kiitti oman työhistoriansa pohjalta mieshoitajia:

"He ovat reiluja työkavereina ja mummat tykkäsivät kovasti vanhusten hoitolaitoksessa."

Vanhusten kotipalvelussa työskennellyt Mirka komppasi Marjattaa: "Miesten kanssa kaikki tulimme hyvin toimeen. Reilun yhteistyön pelisäännöt tuntuvat olevan keskimäärin kirkkaammat."

"Ainakin mummut tykkäisi"

Leenalla on jo suunnitelma valmiina: "Olen päättänyt sitten joskus hakeutua norjalaiseen vanhainkotiin, jossa on vain Geir Moenin ja Andreas Thorkildsenin näköisiä hoitsuja."

Mieshoitajien puolesta liputti moni muukin esimerkiksi tällaisin kommentein:  "Sellaiseen hoivakotiin sitten minä haluan!", "Ilman muuta! Siinä paranee mummoilta masennus." "Sitten voisi olla vähän siedettävämpää." "Nuoret miehet."

Lahja tiivisti: "Ainakin mummut tykkäisi."

"Sehän on palkkakysymys"

Moni keskustelija arveli, että matala palkkataso karkottaa miehet hoivatöistä. Työ raskauskin saattaa vaikuttaa.

"Ei ne yleensä vaipanvaihtajana kovin montaa vuotta viihdy kun katselevat helpomman työn", Irma arveli.

Marja-Leena totesi: "Sehän on palkkakysymys, naiset tekevät työn halvemmalla."  Carola toivoi optimistisesti, että miesten tulon myötä palkkataso saattaisi kaikilla nousta.

"Paljon fyysistä voimaa vaativaa työtä, hyvä jos miehiä alkaisi kiinnostaa", Milla totesi.

"Pojanpojat opiskelevat sairaanhoitajiksi"

Muutoksen merkkejä on jo ilmassa. Tuovi kertoi ylpeänä pojanpojistaan, joita kaksi opiskelee sairaanhoitajiksi. "Ja niitähän tarvitaan."

Jaana kertoo tuntevansa monia lähihoitajakoulutukseen hakeneita poikia, jotka ovat jääneet vaille opiskelupaikkaa. "Onhan jotain mätää jos 400 oppilaan joukossa on 2,6 poikaa. Eivät läpäise testejä. Hoitoaloillekin pitäisi tulla kiintiöt paljonko pitää olla tyttöjä ja paljonko poikia."

Sari  tiivisti monen keskustelijan ajatukset todetessaan, että  "paras kombo kaikissa työyhteisöissä saavutetaan, kun niissä on eri ikäisiä ja elämänvaiheessa olevia naisia ja miehiä".

Lue Geronin blogikirjoitus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla