Olen innokas puutarhanhoitaja ja haluaisin nyt löytää lisävinkkejä internetistä. En kuitenkaan tiedä mistä tietoa löytyy. Nimimerkki. Puutarhatonttu.

Internet on täynnä tietoa ja tietoa tulee kokoajan vauhdilla lisää. Sen vuoksi ei ole ihme, että internetin suosituimmaksi palveluksi on noussut hakukone, jonka avulla tietoon on helpompi päästä käsiksi. Suosituin hakukone on Google. Muita suosittuja hakukoneita ovat Yahoo ja Bing.
 
Tiedonhaku on yleensä helppoa kun haettavana on tarkoin määritelty asia. Esimerkiksi kirjoittamalla hakukoneeseen sanan eduskunta, tulee ensimmäiseksi hakutulokseksi eduskunnan verkkosivut. Suomenkieliset virastot ja yritykset löytyvätkin usein helpoiten kirjoittamalla niiden nimi hakukoneeseen.
 
Haku on monimutkaisempaa jos haettavana on yleisempi aihe. Silloin sopivan tuloksen löytämiseksi kannattaa käyttää useampia sanoja. Esimerkiksi sanalla puutarha saadaan hyviä tuloksia. Mutta jos haetaan sanoilla puutarhanhoito keväällä, niin silloin voi saada vielä sopivampia hakutuloksia, kun tarkoitus on löytää vinkkejä syksyiseen puutarhanhoitoon.
 
Vieraskielisillä sanoilla haettaessa hakukoneen mielestä paras hakutulos ei välttämättä ole suomenkieliselle sopivin. Googlesta löytyy myös suomenkielinen versio google.fi, jossa voi rajata haut pelkästään suomenkielisille verkkosivuille. Rajaus tapahtuu hakukentän alla olevan valintanapin kautta.
 
Googlen hakukoneessa on myös tarkennettu haku, jossa hakuehtoja voi rajata hyvin monipuolisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Lainaus:

Mitä eroa on eri hakukoneilla?
Nimim. "Uusi netissä"

Ne ovat erilaisia!

olipas tyhjentävä vastaus ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla