
Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.
Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita
Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Tarjoiluun
vaniljakastiketta
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
- Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
- Levitä puolukat taikinan pinnalle.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
- Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.
Katso nämä ihanat mustikkaherkut
Seuraa meitä Facebookissa