
Pääsiäisenä ruoka on kevyttä. Täytä broileri sipuleilla ja limellä.
4–6 annosta
- 1 kokonainen pakastebroileri
- Maustevoi
- 3 rkl raastettua inkivääriä
- 3 tl limetin raastettua kuorta
- 50 g voita
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 ½ tl suolaa
Täyte
- 12 salottisipulia
- 1 purjo
- 2 limettiä
- Pintaan
- 3 rkl teriyakikastiketta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Ota broileri sulamaan hyvissä ajoin. Jääkaapissa se sulaa noin vuorokauden.
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Huuhtele sulanut broileri nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi.
Kuori ja raasta pala inkivääriä. Pese täytteeseen tarkoitettu limetti ja raasta kuori. Sekoita pehmeän voin joukkoon raasteet, mustapippuri ja suola. Levitä maustevoi broilerin nahan alle sormin. Jos nahka on tiukasti kiinni lihassa, irrota se hellästi niin, että saat sormet nahan alle. Nosta broileri uunivuokaan rintafileet alaspäin
Kuori sipulit. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa puolikkaat noin viiden sentin paloiksi. Pese ja lohko limetit. Täytä kananpoika sipuleilla ja limeteillä. Osan täytteestä voi nostaa broilerin viereen uunivuokaan.
Sipaise pinta teriyakikastikkeella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Jos sinulla on käytössäsi lihamittari työnnä se broilerin lihaisimpaan kohtaan. Varo, ettei mittarin kärki osu luuhun.
Ota broileri uunista, kun mittari näyttää 70 astetta. Lämpö kohoaa vielä muutaman asteen uunista oton jälkeen. Toinen tapa tarkastaa, että liha on kypsää on pistää nahan läpi haarukalla reikä. Kun lihasneste on kirkasta, broileri on kypsää. Kypsyminen kestää noin tunnin.
Tarjoa broileri mangokastikkeen ja paistetun basmatiriisin kanssa.
Mangokastike
- 1 mango
- 3 dl majoneesia
- 1 tl curryjauhetta
Halkaise mango.
Poista kivi, kuori ja paloittele hedelmä.
Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta kastike tasaiseksi.