Hipaisu kanelia kalkkunan pinnassa ja tuoreen inkiväärin seurassa hautuneet juurekset maistuvat ihanasti joululta.

Kalkkunaa ja uunikasviksia

4 annosta

4 kalkkunan sisäfileepalaa
2 rkl makeaa sinappia
½ tl kanelia
1 tl suolaa
4–8 perunaa
1 purjo
6 luumua
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
½ dl oliiviöljyä
(2 dl kuivaa valkoviiniä tai 2 dl vettä ja ½ sitruunan mehu ja 1 rkl juoksevaa hunajaa)
sormisuolaa

  • Leikkaa sisäfileet pitkittäin kahdeksi palaksi. Lisää kalkkunan joukkoon sinappi, kaneli ja suola. Anna kalkkunapalojen marinoitua huoneenlämmössä sillä aikaa, kun esivalmistelet muita aineksia.
  • Pese ja lohko reilunkokoiset perunat, halkaise pienemmät. Pane perunat uunivuokaan, lorauta pinnalle oliiviöljyä. Siirrä vuoka kypsymään 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.  
  • Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise luumut, poista kivet. Kuori ja viipaloi inkivääri. Ota vuoka uunista. Lisää kasvikset ja neste joukkoon.
  • Valuta kalkkunapalat ja ruskista ne kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Nosta kalkkunat kasvisten päälle ja jatka kypsennystä noin 20 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla