Kelpo kattilallinen spagettia maukkaan kastikkeen kera riittää isommallekin porukalle ja maksaa alle 8 euroa! MSC-merkki purkin kyljessä takaa, että tonnikala on pyydetty vastuullisesti.
Sitruunainen tonnikalakastike ja spagettia
4-6 annosta
400 g spagettia
Kastike
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 tlk tonnikalaa öljyssä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
¼ tl chilihiutaleita
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 kasvisliemikuutio
1 rkl kapriksia
2 dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
kourallinen juustoraastettta
- Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.
- Valmista spagetin kiehuessa kastike. Avaa tonnikalapurkit. Nosta kulhon päälle siivilä, ja kumoa siihen kalat öljyineen. Säästä osa öljystä paistoon.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna kasarissa ruokalusikallinen tonnikalaöljyä. Sekoita joukkoon sipulit ja chilihiutaleet. Kuullota pari minuuttia.
- Lisää kirsikkatomaatit, tonnikalat, liemikuutio, kaprikset ja vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kastikkeeseen. Rouhi pintaan mustapippuria ja lisää suola. Hauduta kastiketta 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Kaada kastike valutetun spagetin joukkoon. Päälle voit raastaa vielä kourallisen juustoa.
- Vinkki! Kokeile purkkikalan eri makuvaihtoehtoja, esimerkiksi tonnikalaa tilli- tai tomaattikastikkeessa.
Seuraa meitä Facebookissa