Nyt tehdään tuhtia ruokaa! Uuniperunat valmistuvat nopsasti mikrossa. Jos uuni kuitenkin on kuuma muun ruuanlaiton tai leivonnan jäljiltä, voit toki hyödyntää valmiin lämmön.
2 reilua perunaa, esim. rosamunda
2 viipaletta pekonia
¾ dl kuutioitua goudaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 rkl ranskankermaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
½ dl silputtua basilikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
- Pese perunat ja pistä kuoreen haarukalla muutamia reikiä.
- Laita perunat 200-asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi tai kunnes ne ovat kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää perunat mikrossa 600 w -teholla noin 10 minuutin ajan. Tarkista kypsyys
- Valmista täyte. Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi saksilla. Pilko juusto pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset ja lisää joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri.
- Leikkaa kypsistä perunoista pois kannet. Koverra teelusikalla perunan sisustaa. Jätä kuitenkin reilut seinämät, jotta peruna pysyy kasassa. Sekoita kypsä peruna täytteen joukkoon. Lusikoi täyte uuniperunan sisään.
- Kypsennä perunoita noin 10 minuuttia uunissa, eli kunnes juusto on hieman sulanut. Mikrossa kypsennysajaksi riittää yksi minuutti.
Seuraa meitä Facebookissa