
Tomaatilla mehevöitetyt lohipyörykät paistuvat uunissa sillä aikaa, kun valmistat riisilisäkkeen, jolle chili antaa mukavasti potkua. Hyvää ruokahalua!
Lohipyörykät
4 annosta
400 g lohta tai kirjolohta
2 tomaattia
¾ dl raastettua leipää tai korppujauhoja
1 muna
2 tl keltaista currytahnaa
1 tl suolaa
- Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Hienonna lohi veitsellä hakkeeksi.
- Pese ja halkaise tomaatit.
- Koverra siemenet pois ja kuutioi tomaattiliha.
- Lisää kalahakkeen joukkoon korppujauhot, muna, currytahna, kuutioitu tomaatti sekä suola.
- Anna massan vetäytyä 10 minuuttia.
- Pyörittele mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.
- Paista kypsiksi paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Paistettu chiliriisi
4 annosta
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
½ l keitettyä riisiä
rypsiöljyä
1 limetin mehu
suolaa
sokeria
(pari oksaa korianteria)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise pesty chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipuli, chili ja hetken kuluttua riisi. Paista riisiä lastalla käännellen.
- Viimeistele limetin mehulla ja ripauksella suolaa ja sokeria sekä silputulla korianterilla.
Seuraa meitä Facebookissa