Seniorikuskin autoon saa lisävarusteita, jotka helpottavat matkantekoa ja lisäävät turvallisuutta.

Alkaa ajoaika olla kortilla ja ikää mittarissa? Ajomukavuutta ja turvallisuutta voi lisätä, kun muistaa muutaman seikan.

Uuden ajokortin saamiseen vaaditaan lääkärintodistus. Jos lääkäri havaitsee hakijan terveydentilan heikentyneen, hän suosittelee poliisille tämän määräämistä uuteen ajokokeeseen.

Preppauskurssi ennen ajokoetta voi tuoda lisävuosia ikäihmisen ajouraan. Ajotunneilla harjoitellaan koetilanteita, etenkin kaupunkiajoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos harkitsee uuden auton ostamista eläkeiässä, automaattivaihteinen malli on hyvä valinta. Siinä jää enemmän energiaa liikenteen seuraamiseen ja nopeiden tilanteiden ennakoimiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusissa malleissa voi olla tekniikkaa, joka varoittaa eteen tulevista esteistä ja jalankulkijoista, auttaa peruuttamaan sekä helpottaa ajamista pimeällä tai vieraissa paikoissa.

Vanhaankin autoon voi ostaa apuvälineitä. Isommat muutostyöt, kuten sivuttais- ja korkeussuunnassa liikkuvien istuimien sekä yhdellä kädellä käytettä­vien kaasu- ja jarruyhdistelmien asennukset  vaativat katsastusviranomaisen hyväksynnän.

Apuvälineitä ajoon

Irtokahva

Autosta nouseminen helpottuu irtokahvan avulla. Kahva sijoitetaan ovenkarmin u-muotoiseen lukkorakenteeseen silloin, kun sitä tarvitaan. Kahvaosa on muovia ja varsi terästä. Handy Bar -kahvassa on myös lasivasara ja turvavyöleikkuri.

Peruutuskamera

Auton takarekisterikilven luo asennetaan videokamera, jonka kuva ilmestyy taustapeiliin aina, kun peruutusvaihde kytketään päälle. Peilin englanninkielinen teksti muistuttaa kameranäkymästä.

Käsihallintalaite

Laite on tarkoitettu kuljettajille, joille auton polkimet käyvät hankaliksi. Kaasua ja jarrua käytetään samasta kahvasta. Käsikaasu/jarru -yhdistelmä voidaan asentaa vain automaattivaihteiseen autoon.

Kääntöistuin

Näppärä, jos autoon on hankala asettua. Kääntö­istuin asennetaan yleensä matkustajan puolelle, mutta se voidaan autosta riippuen sijoittaa myös kuljettajan paikalle. Istuimen lämmitin on mukana perusmallissakin, mutta korkeussuunnassa säädettävä penkki maksaa enemmän.

Rattinuppi

Rattinuppi Ergo auttaa ohjauspyörän hallinnassa: ratti kääntyy nupista pitäen yhdellä kädellä. Kalliimmassa mallissa on myös rannetuki.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla