Miksi laki suojelee enemmän rahaa kuin naista? Rikosoikeuden professori Terttu Utriainen ei arastele ottaa kantaa.

Terttu Utriainen, 66, on pieni nainen, jonka ääni kantaa. Auktoriteetti, jolta on totuttu pyytämään nasevia lausuntoja, kun sattuu jotakin kuohuttavaa. Ja sattuuhan sitä, paremmissakin piireissä.

Erityisen äänekkäästi Utriainen on nostanut esiin vähättelyn seksuaalirikoksia kohtaan, sen, että teon törkeys ei näy tuomioiden pituudessa. Ei hän nytkään ole yksisilmäisesti koventamassa rangaistuksia, vaan vaatii oikeudenmukaisuutta. Alkaen siitä, että raiskausta, johon liittyy väkivaltaa, ei voisi kuitata ehdollisella rangaistuksella.

– Sehän on pelkkä varoitus! Omiaan lisäämään uhrin nöyryytystä ja tuskaa, hän sanoo.

– Nythän on niin ikävästi, että teki Suomessa suunnilleen mitä hyvänsä, rangaistus on sakkoa tai alle kaksi vuotta vankeutta. Taposta ja talous­rikoksista rapsahtaa hiukan enemmän. Meillä väkivaltaa on aina jotenkin ymmärretty myös perhepiirissä.

Lue koko artikkeli et-lehdestä 9.

kirsikankukka55
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Terttu Utriainen vaatii kovempia tuomioita raiskaajille

Seksuaalinen väkivalta on muutakin kuin raiskaus. Se voi olla vaikka itsensä paljastelua. Mutta olen samaa mieltä, ettei raiskauksessa ole lieväntävänä tekijänä esim. uhrin vaatetus. Tai se että raiskaaja on tuttu. Onko murhassakaan lieventävänä tekijänä esim. nopeus tai terävä puukko, jolloin voisi ajatella, että kuolema on kivuttomampi ja tuomio voisi olla lievempi?
Lue kommentti
Vierailija

Terttu Utriainen vaatii kovempia tuomioita raiskaajille

Lainaus: Minua raivostuttaa suunnattomasti näissä raiskausuutisissa asian vähättely tyyliin, ei ole käytetty voimakasta väkivaltaa tai raiskaus on lievä tai erotellaan raiskaus ja seksuaalinen väkivalta . Mikä on lievä raiskaus, voi helev. . . lievä raiskaus. Ja mitä seksuaalinen väkivalta on muuta kuin raiskaus? Kysehän on aina raiskauksesta, jos henkilö makaa toisen tämän tahdon vastaisesti, tai jollain muulla tavoin tunkeutuu toisen ihmisen sukupuolielinten alueelle. AINA! Siis naurettavia...
Lue kommentti