Kunnat karsivat vanhusten kotipalveluja. Mitä apua vanhus enää saa? Kaksi kotihoidon esimiestä vastaa, millaista kotipalvelu on heidän kunnassaan.

– Vanhusten hoito herättää paljon tunteita, mutta asiat eivät ole näin mustavalkoisia. Meillä työskentelee vastuullisia hoitajia, jotka tuntevat asiakkaansa tarpeet ja suunnittelevat kotihoidon yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa, sanoo Helsingin kotihoitopäällikkö Jaana Nummijoki.

– Jos esimerkiksi liikuntakyvyn säilyttämiseksi on tarpeen käydä vanhuksen kanssa kaupassa, niin sitten kotikäynti suunnitellaan siten, että siihen on mahdollisuus.

Kun Mirva Huttunen-Savolainen aloitti työt kotipalvelun esimiehenä Sonkajärvellä Itä-Savossa, ensimmäinen tehtävä oli jakaa kodit, joissa pestään ikkunat. Se oli 20 vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tällaiseen ei enää ole aikaa. Mutta edelleen täällä maalla kodinhoitaja kantaa puita, lämmittää uuneja ja keittää vaikka pannukahvit, hän nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää ET-lehdestä 17.

Kerro kokemuksistasi!

lMitä mieltä olet vanhusten kotipalvelusta? Millaisia kokemuksia sinulla tai läheiselläsi on? Ovatko vanhukset heitteillä? Kirjoita osoitteeseen ET-lehti, Lukija, PL 100, 00040 Sanoma Magazines tai lähetä sähköpostia et-lehti@sanomamagazines.fi

<ET keskustelu "sana-on-vapaa" />

Sisältö jatkuu mainoksen alla