Taidemaalari Marjatta Tapiola kertoo, miten kovilla hän oli äitinsä omaishoitajana. Nyt hän viimeistelee kahta suurta näyttelyä.
 

– Elämäni on ollut uskomattoman kaoottista, mutta duuneissani on aina säilynyt johdonmukaisuus, sanoo kahta suurta näyttelyä viimeistelevä taidemaalari Marjatta Tapiola uusimmassa et-lehdessä.

Marjatan legendaarinen Kerttu-äiti kuoli syksyllä ja suruun on sekoittunut monenlaisia tunteita, rakkautta ja vihaa.

Samalla Marjatta on myöntänyt itselleenkin, miten kovilla hän omaishoitajana oli. Monen vuoden väsymyksen viimeisteli kanalassa murtunut ranne. Presidentti Sauli Niinistön muotokuva valmistui kuitenkin ajallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miehet inspiroivat Tapiolaa muutenkin, vaikka suuri rakkaus ohjaaja Jouko Turkkaan murentui aikanaan mustasukkaisuuteen. Uusissa teoksissaan Marjatta maalaa itsestään ulos sellaistakin, mitä on yrittänyt kätkeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhaa kotitilaa remontoidessa mieleen on noussut myös kirpeitä muistoja lapsuudesta; puutarhayrittäjillä jouluun liittyi sekä satumaista kauneutta että yllättäviä paineita.

Juuri nyt elämä tuntuu kantavan erityisen lempeästi. Jopa vanhassa puimalarakennuksessa odottavaan ruumisarkkuunsa taiteilija suhtautuu samalla luontevuudella kuin uuteen teekeittimeensä.

Lue haastattelu et-lehdestä nro 18!

Sisältö jatkuu mainoksen alla