
jälkiruuat
Mantelin ystävä rakastaa masariinia.
8 annosta
100 g voita
200 g mantelimassaa
2 munaa
2 rkl tomusokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl pomeranssinkuorta
Vuokaan:
voita
1 ½ dl mantelilastuja
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Lisäksi:
kuohukermaa
(sokeria)
purkkiaprikooseja ja aprikoosihilloa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Mittaa pehmeä voi, paloiteltu mantelimassa, munat ja kuivat ainekset monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa 25 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sipaise paperi voilla ja ripottele pohjalle mantelilastut. Lusikoi ja levitä pehmeä taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä torttu.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Makeuta sokerilla. Valuta ja lohko purkkiaprikoosit. Lisää palojen joukkoon maun mukaan aprikoosihilloa.
- Tarjoa tortun lisänä kermavaahtoa ja aprikooseja.
Vinkki! Tee taikinasta annosmasariineja. Paista silloin pohjia lyhyempi aika.
Seuraa meitä Facebookissa