Terveyden vuositarkastus toi vastauksen moneen Terttu Pelkosen, 63, mieltä askarruttaneeseen kysymykseen.

Onko Terveyden vuositarkastus suunnattu minulle?
Kyllä, jos olet joko juuri eläkkeelle siirtynyt tai jo pitempään eläkepäivistä nauttinut. Terveystarkastuksen kokonaisuus on räätälöity erityisesti eläkeläisten tarpeisiin.

Tunnen itseni terveeksi. Mitä hyötyä tarkastuksesta minulle on?
Ennakoiva terveydenhuolto vaikuttaa merkittävästi tuleviin eläkevuosiisi. Se antaa mahdollisuuden havaita terveysriskit ajoissa ja torjua niiden muuttumista sairauksiksi.

Mitä tutkimuksia Terveyden vuositarkastukseen kuuluu?
Paketti on kattava. Se sisältää hoitajan vastaanoton ja verikokeita, joista selvitetään perusverenkuva, verensokeri, munuais- ja maksa-arvot ja kolesterolilukemat.

Hoitaja mittaa verenpaineen, pituuden, painon ja vyötärönympäryksen sekä laskee painoindeksin. Vastaanotolla käsitellään myös liikuntaa, ruokavaliota ja elintapoja sekä tarkistetaan rokotussuoja.

Tulosten perusteella hoitaja antaa ohjeita terveyttä edistävään elämäntapaan sekä tarvittaessa suosituksen lääkärille tai muulle asiantuntijalle.

Kuinka usein terveys kannattaa tarkastuttaa?
Terveystarkastuksessa on hyvä käydä yhden - kahden vuoden välein.

Muiden testiryhmäläisten kommentteja:

”Henkilökunta oli ystävällistä ja palvelu sujui mukavasti. Jo työelämässä Terveystalo hoiti tarkastukset.”

”Olen varsin hyvässä kunnossa, mutta sain hyviä neuvoja terveyteni ylläpitoon. Säännöllinen seuranta on tärkeää.”

”Terveyden vuositarkastus oli juuri sitä, mitä tarvitsen. Haluan tietoja terveydentilastani.”

”Vuositarkastus antoi tärkeää tietoa terveydentilastani. Edellisestä käynnistä oli kaksi vuotta, ja halusin tietää, mikä on tilanne nyt.”

”Olen ajatellut käydä säännöllisesti terveystarkastuksessa.”
 

Terveyden vuositarkastus
(95 euroa)
Tarkastus sisältää hoitajan tekemän terveystarkastuksen, keskeisimmät laboratoriotutkimukset sekä suosituksen mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Käy laboratoriotutkimuksissa vähintään kolme arkipäivää ennen hoitajan vastaanottoa.

Laboratoriotutkimukset:
perusverenkuva (hemoglobiini, punasolut, valkosolut, verihiutaleet), verensokeri (glukoosi), munuaiskoe (kreatiniini), maksakoe, kolesterolikoepaketti (kokonaiskolesteroli, hyvä kolesteroli, haitallinen kolesteroli)

Hoitajan vastaanotto:
Hoitaja käy kanssasi läpi laboratoriotutkimusten tulokset ja ohjaa sinua pitämään yllä terveyttäsi ja ehkäisemään ennalta sairastumista. Hoitaja myös mittaa verenpaineen, pulssin, pituuden, painon, painoindeksin sekä vyötärönympäryksen. Lisäksi saat häneltä suositukset mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Terttu Pelkonen, 63, myhäilee tyytyväisenä tullessaan erikoissairaanhoitaja Virpi Nikkilän vastaanotolta Terveystalon Helsingin toimipisteessä. Terveyden vuositarkastus toi vastauksen moneen mieltä askarruttaneeseen kysymykseen.

”Hoitaja ymmärsi puolesta sanasta, mitä halusin tietää.”

Pelkonen tuli valituksi ryhmään, joka pääsi maksutta kokeilemaan Terveystalon kehittämää uutta Terveyden vuositarkastus -palvelua. Se on tarkoitettu eläkeiän kynnyksellä oleville tai äskettäin eläkkeelle jääneille henkilöille – kuten Terttu Pelkoselle.

”Tässä tuli hoidettua kuntoon asioita, jotka työterveyshuollon piiristä poistuttuani ovat jääneet taka-alalle. Esimerkiksi sokeri- ja kolesterolitasojani ei ole tarkistettu pitkään aikaan. Oli mukava kuulla, että lukemat olivat hyviä.”

Tulokset ja lukemista mukaan kotiin vietäväksi

”Sain kaikista laboratoriotuloksista paperin mukaani. Se on hyvä.”

Muutakin tärkeää lukemista kertyi kotiin vietäväksi: tietoa verenpaineesta, anemian syistä, rokotuksista ja ruokavaliosta.

”Vinkit kovien rasvojen vähentämiseksi aion ottaa käyttöön. Liikuntaa on myös tarkoitus lisätä. Sain vastaanotolla liikuntaohjeita, jotka sopivat juuri minulle. Sellaisia en ole aiemmin saanut edes nivelreumaani liittyvässä kuntoutuksessa.”

Pelkonen pitää Terveyden vuositarkastuksen tapaista palvelua hyvänä vaihtoehtona terveyden seurantaan eläkeiässä.

”Tuntuu, että täällä otetaan koko ihminen haltuun.”

Laadukas palvelu on hintansa väärti

Kutsu Terveystalon Terveyden vuositarkastus -palvelun testiryhmään tuli Martti Huotarille yllätyksenä. Ilmoittautumisen ehdokkaaksi oli tehnyt vaimo.

”Jollain tavalla terveyttä täytyy seurata”, painottaa 64-vuotias Huotari, joka reilu vuosi sitten jäi eläkkeelle – ja samalla pois säännöllisen työterveyshuollon piiristä. Nyt on aika ottaa selvää, millaisia vaihtoehtoja terveyden edistämiseen ja ylläpitoon on tarjolla.

”Olen pohtinut menoa terveyskeskukseen, mutta jonot siellä saattavat olla kuukausien pituisia”, Huotari tuumaa.

”Minulle tärkeintä on se, että valitsemassani palvelussa hinnan ja laadun suhde on kohdallaan.”

Vuositarkastukseen sisältyneissä laboratoriotuloksissa ei tullut yllätyksiä, mutta sekin on Huotarista arvokas tieto. Hoitajan neuvot terveellisestä ruokavaliosta ovat Huotarin perheessä jo käytössä.

”Vaimo laittaa usein kalaa, ja syömme paljon vihanneksia.”

Vuositarkastuksessa esille tulleen vinkit liikunnan lisäämisestä osuivat nappiin, Huotari tietää.

”Töissä tuli päivän mittaan liikuttua paljon. Nyt taitaa jäädä vähemmälle, onkohan minulla lorvikatarri”, Huotari naurahtaa.

”Liikunnan puolella minun täytyy saada muutosta aikaan”, hän vakavoituu.

Mieluisin liikunnan muoto Huotarille on selvä:

”Se on sauvakävely luonnossa, luonnon ääniä kuulostellen.”

Lue lisää Terveyden vuositarkastuksesta: www.terveystalo.com/vuositarkastus

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla