Mikkeliläinen Olli Knuuttila, 54, kuvailee kulttuuria elintärkeäksi osaksi elämäänsä. Kulttuuri on mainio lääke stressin poistoon.

– Mozartin musiikki ja vanhojen talojen valokuvaaminen saa minut hetkeksi unohtamaan nihkeän asuntokaupankin, nauraa kiinteistövälittäjä Olli Knuuttila.

– Se pitää elossa ja liikkeellä. Kulttuuria on vaikkapa mökkitie Väisälänsaareen upean järvimaiseman läpi. Tai se, kun soitin aamulla Mozartia ja luin vaimolle ääneen, mitä miehestä on sanottu: Jotkut säveltäjät tavoittavat toisinaan taivaan, mutta Mozart on kotoisin sieltä.

Maailma kameran kautta

- Siveltimellä tai kynällä en saa tehtyä kuvaa, joka tyydyttäisi minua, mutta kameralla se onnistuu. En kuvaa luontoa vaan katoavaa, rakennettua ympäristöä, haluan ihmisen jäljen näkyvän kuvissani. Tavoittelen hämmästelevää inhimillisyyttä, Jacques Tatin elokuvien tunnelmaa. Kuvassa pitää olla jokin juju, valo tai rajaus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Minulla on monta filmikameraa, mutta kuvaan pääosin digillä. Kuulun Mikkelin kameraseuraan ja käyn paljon valokuvanäyttelyissä. Se on matkoillakin antoisaa, kieli ei rajoita.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näyttely: Hoodz, rakennettuja ympäristöjä

Valo-kuvanäyttely Studio Wäkewässä 30.4.–24.5. Mukana myös Ollin kuvia. www.wakewa.net

Sisältö jatkuu mainoksen alla