Aikainen kevät saanut mökinostajat liikkeelle viime vuotta innokkaammin - kunhan hinta vain on riittävän halpa.

Kinteistövälittäjien mukaan mökkin ostajat ja myyjät ovat viime vuotta innokkaammin liikkeellä. SKV Kiinteistönvälityksen välittäjilleen tekemän kyselyn mukaan loma-asuntojen kysyntä on varhaistunut, ja kiinnostuneita ostajia on viime kevättä selvästi enemmän.

Siitä huolimatta ilman omaa rantaa olevien kohteiden ja lomakeskusmökkien hintojen uskotaan laskevan.

Maanmittauslaitoksen tilastojen mukaan viime vuonna myytiin yhteensä 12 300 loma-asuntoa, joka on kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kakkoskoti voi olla vaatimaton

Vapaa-ajanasuntojen kysyntä noudattaa edelleen viime vuosina tutuksi tullutta trendiä. Mökin tulee olla modernein mukavuuksin varustettu kakkoskoti ison vesistön rannalta, mutta: tiukka taloustilanne on saanut monet myös tinkimään toiveistaan, kunhan hinta on kohdallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kysyntä kohdistuu nyt selvästi aikaisempaa edullisempiin kohteisiin, kertoo Äänekoskella vapaa-ajan kohteita välittävä arviointipäällikkö Jarmo Berg.

– Halvemmat kohteet vetävät yhä paremmin, myötäilee kiinteistönvälittäjä Kari Sormunen Joensuusta.

Rannattomat mökit halpenemassa?

Kiinteistönvälittäjät uskovat, että erityisesti ilman rantaa olevien kohteiden ja lomakeskusasuntojen kauppamäärät tulevat hieman laskemaan viime vuodesta. Tämä näkyy myös näiden kohteiden hinnoissa, joiden povataan tällä myyntikaudella laskevan.

Sen sijaan rantakohteiden kaupan uskotaan pysyvän ennallaan tai jopa nousevan. Enemmistö kyselyyn vastanneista kiinteistönvälittäjistä arvioi myös, että rantaan rajoittuvien tonttien kysyntä vilkastuu aiemmista vuosista.

Maanmittauslaitoksen tilaston mukaan kaava-alueiden rantatonttien hinnat tulivat viimevuonna kuusi prosenttia ja haja-alueiden rantatontit 12 prosenttia alaspäin aiemmasta vuodesta.

Lähde: SKV / Deski.

Lue lisää:

Asiantuntija vastaa: mökki myyntiin

Asiantuntija vastaa: eroon mökkiporukasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla