Satokausi alkaa olla huipussaan ja kullankeltaisia kesäkurpitsoja pullahtelee aikamoista vauhtia. Usein laitan kesäkurpitsasta lisuketta paistamalla sitä sipulin kanssa pannulla. Raakana emme kesäkurpitsaa syö.

Tällä viikolla teki mieli jotakin tulisempaa. Paistoin kesäkurpitsaa pannulla, sekaan sitruunaruohotahnaa, makeaa chilikastiketta ja Rajah Creamed coconut kookosmaitotiivistettä nokare. Basmatiriisin kanssa oikein hyvää - eikä maistunut kesäkurpitsalle.

Eilen syötiin porkkana-kesäkurpitsasosekeittoa, jossa oli jo mainittujen ainesten lisäksi sipulia, kanalientä ja creme fraichea. Päälle paahdettua sipulia ja raejuustoa. Oli sekin hyvää.

Viikonloppuna voisi kokeilla vaikka kesäkurpitsakakkua, muistelen nähneeni sellaisen reseptin jossain... Jos loppuu mielikuvitus, niin jaetaan kurpitsaa naapureille.

Susanna