Tango in Blue-ryhmä tulee Argentiinasta.
Tango in Blue-ryhmä tulee Argentiinasta.
Tangoteatteri Kiukkaraiselta tapahtumassa nähdään pelaamisen tematiikkaa, kumppanuutta ja sääntöjä käsittelevä teos Chess Piece.
Tangoteatteri Kiukkaraiselta tapahtumassa nähdään pelaamisen tematiikkaa, kumppanuutta ja sääntöjä käsittelevä teos Chess Piece.

Tango on osa suomalaista kulttuurihistoriaa ja sielunmaisemaa. Nyt se saa rinnalleen toisen suositun taiteenlajin sekä oman tapahtuman.

Jokainen suomalainen tuntee tanssin nimeltä tango. Tunnetuin muoto siitä lienee argentiinalainen tango. Mutta mitä on tangoteatteri?

Helsinkiläiset tangokulttuurin edustajat aikovat yhdistää sekä suomalaisen että argentiinalaisen tanssiperinteen ja lisäävät siihen vielä teatterielementtejä. Näistä on tarkoitus syntyä kansainvälinen tangoteatteritapahtuma, joka järjestetään kesäkuussa Helsingissä.

Tangoteatteri Kiukkarainen on tarttunut Suomessa harvinaiseen taiteenlajiin jo vuosia sitten. Marjo Kiukaanniemi kuvailee lajia tanssiteatteriksi, joka sisältää tietenkin tangoa ja muita esittävän taiteen lajeja. Näitä ovat Kiukkaraisen esityksissä muun muassa mimiikka, nykytanssi, klovneria ja pariakrobatia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiukaanniemen mukaan tämän genren teoksia ei Suomessa ole juuri nähty aiemmin.  Eniten tangoteatteria löytyy Argentiinasta. Myös Euroopassa, muun muassa Berliinin taiteilijapiireissä, on tartuttu tähän esityslajiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Suomessa on nähty lähinnä tango-showesityksiä, jotka luottavat pitkälti perinteiseen tangomusiikkiin, ja tanssiin, jossa tango on tangoa, sitä sen suuremmin muihin esitysgenreihin sotkematta, Kiukaanniemi kertoo ET-lehdelle.

Tangoteatteritapahtumassa nähdään ensi-iltateos, niin helsinkiläiseltä Kiukaraiselta kuin argentiinalaiselta tangoteatteriryhmältä.

Vierailulle helsinkiläiset ovat nimittäin kutsuneet tangoteatteriryhmän tanssin kotimaasta, Argentiinasta. Varsinkin heidän esityksessään on havaittavissa tangolle tuttuja teemoja, kuten kaipausta, halun valtaa ja rakkaudentunteita.

Osan musiikista esiintyjät soittavat itse.

Tekijät lupaavat, että heidän esityksensä ovat niin ymmärrettäviä, että suomalaisetkaan eivät tarvitse suurta ennakkotietoutta tangosta päästäkseen sisälle tangoteatteriesityksiin.

Esitykset Teatteri Viiruksessa 5-8. kesäkuuta. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Toivottavasti ei veisi kävijöitä Seinäjoelta. Taitaa kuitenkin olla sen verran erilainen tapahtuma, ettei sitä vaaraa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla