Etsitkö kaveria? ET-lehden ilmainen ystäväpalvelu auttaa, etsitpä sitten elämänkumppania, lenkkikaveria tai ystävää harrastuksiin.

Kaipaatko seuraa? Jätä oma ilmoitukseksi tai etsi sopiva yli tuhannesta ehdokkaasta ET-lehden internet-sivulla. Vuosien varrella jo tuhannet lukijat ovat löytäneet seuraa, ja onpa muutama kaunis rakkaustarinakin alkanut pienestä hakuilmoituksesta!

Näin jätät ilmoituksen

Klikkaa ET-lehden etusivulta ylhäältä keskeltä tai oikeasta laidasta "Sinun palvelusi" -otsikon alta sanaa "ystävähaku". Pääset ystävähaun etusivulle. Jotta voit kirjoittaa oman hakuilmoituksesi tai selata muita, sinun täytyy olla rekisteröitynyt ja sisäänkirjautunut.

Huomaa, että vaikka olisit kirjautunut sisään ET-lehden sivustolle www.etlehti.fi, sinun pitää rekisteröityä ja kirjautua uudelleen ystäväpalveluun. Tunnuksesi eli sähköpostiosoitteesi ja nimimerkkisi voivat olla joko samat tai voit käyttää eri tunnuksia. Etlehti.fi-sivustolla on siis kaksi erillistä rekisteröintiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rekisteröityessäsi tärkeää on, että annat voimassa olevan sähköpostiosoitteesi. Jos saat vastauksia, ne tulevat sähköpostiisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keksi itsellesi nimimerkki ja salasana. Tallenna salasanasi huolella.

Muista laittaa rasti ruutuun

Kun olet rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään, klikkaa ensin yläreunasta kohtaa "oma profiili". Klikkaa sen jälkeen kohtaa "muokkaa tietojasi".

Sähköpostiosoitteesi alla on kohta "

Rastittamalla tämän kohdan sallit muiden käyttäjien ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse eli lähettää vastauksia ystävähakuilmoitukseesi. Mitään muita yhteydenottoja sinulle ei tätä kautta tule. Sähköpostiosoitteesi ei näy muille käyttäjille.

Haluatko olla aluksi nimetön?

Ystäväpalvelussa voit esiintyä alkuun ilman oikeaa nimeäsi. Voit perustaa uuden sähköpostiosoitteen, jossa et käytä omaa nimeäsi, esimerkiksi "aurinkoinen@gmail.com". Uuden sähköpostin voit luoda esimerkiksi osoitteissa https://www.google.com/intl/fi/mail/help/about.html tai www.hotmail.com.

Käytä ystäväpalveluun rekisteröityessäsi uutta osoitettasi, mutta oikeaa nimeäsi. Vain sähköpostiosoitteesi ja keksimäsi nimimerkki näkyvät muille käyttäjille.

Voit viestitellä haluamasi henkilön kanssa sähköpostitse palvelun tarjoamilla yksityisviesteillä. Tällöin sähköpostiisi tulee viesti otsikolla "yksityisviesti  nettiet:n käyttäjältä nimimerkki". Kun vastaat ystäväpalvelun kautta yksityisviestillä, henkilö saa samanlaisen viestin sinulta.

Oikeat yhteystietonne voitte antaa vasta, kun itse haluatte.

Kirjoita hakuilmoituksesi

Seuraavaksi voit jättää oman ystävähakuilmoituksesi. Kirjoita kuvaava otsikko, esimerkiksi "matkaseuraa elokuuksi" tai "ystävä lenkkipolulle". Varamummoja- ja pappoja voi myös etsiä  ja tarjota palvelua.

Kirjoita ilmoitus. Kuvaile itseäsi ja millaista seuraa haluat. Mitä enemmän kerrot itsestäsi ja etsimästäsi seurasta, sitä todennäköisemmin saat haluamasi vastauksia.

Ilmoitustekstisi voi olla melko pitkä. Voit myös liittää oman kuvasi tai esimerkiksi lemmikkieläimesi kuvan, sen voit tehdä "oma profiili" -sivulla.

Ethän kirjoita yhteystietojasi (koko nimeäsi, puhelinta tai osoitetta) ilmoitustekstiin.

Näin selaat ilmoituksia

Täytä haluamasi hakuehdot ja paina "Hae"-nappia. Kaikkia hakuehtoja ei tarvitse täyttää. Muista myös valita kategoria, esimerkiksi elämänkumppani, harrastusseura jne. Näkymään listautuvat kaikki hakukriteeriesi mukaiset ilmoitukset. Yksittäisen ilmoituksen saat kokonaan näkyviin ilmoittajan nimimerkkiä painamalla.

Kun löydät ilmoituksen, johon haluat vastata, kirjoita kohtaan "vastaa yksityisviestillä" vastauksesi.

Huomaa, että viestisi yhteydessä ilmoittajalle välitetään vain nimimerkkisi, mutta ei yhteystietojasi. Kerro haluamasi yhteystiedot, jotta ilmoittaja voi olla yhteydessä takaisin sinuun. Tässä vaiheessa voit myös antaa uuden sähköpostiosoitteesi (katso ylempänä kohta "haluatko olla nimetön").

Unohtunut salasana

Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa "unohdin salasanani" -linkkiä. Toimi ohjeiden mukaan. Katso heti sen jälkeen sähköpostisi, johon salasana on tullut. Jos salasanaviestiä ei näy, kurkkaa myös sähköpostisi roskaposti-kansio. Joskus automaattisesti lähetetyt viestit menevät suoraan sinne.

Kopioi salasanasi (esimerkiksi painamalla crtl+c). Mene sen jälkeen takaisin ystävähaun kirjautumissivulle ja kirjaudu sisään kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja uusi salasanasi (voit painaa crtl+v).

Omien tietojen muokkaaminen

Oma profiili -sivulla kohdassa "muokkaa tietojasi" voit muokata tietojasi: vaihtaa salasanan, sähköpostiosoitteen ja kuvan. Sieltä näet myös omat ystävänhakuilmoituksesi, joita voit muokata tai poistaa.

Kirjaudu ulos

Muista kirjautua ulos, kun lopetat ystävähaun käytön.

Ilmoitus voimassa vuoden

Kun olet löytänyt seuraa tai muuten haluat poistaa ilmoituksesi, voit tehdä sen oma profiili -sivulla. Koko rekisteröintiäsi et voi poistaa, mutta voit pyytää palaute-sivun kautta asiakaspalvelua poistamaan sen.

Ystävähakuilmoitus poistuu automaattisesti vuoden kuluttua. Saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Ongelmia?

Jos sinulla on ongelmia ystäväpalvelun käytössä, ota yhteyttä asiakaspalveluun:

www.etlehti.fi/palaute

Ystävähaku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla