
Kesäsää näkyy kulutuksessa. Suomalainen on kesällä alttiimpi heräteostoksille. Mitä nyt ostetaan ruokapöytään?
Rohkeita kokeiluita. Palvelupisteitä. Raakamakkaroita.
Näin Suomalaisen Työn Liitto kuvailee suomalaiskeittiöiden nousevia trendejä.
Kesällä suomalaiset ovat elämyshakuisempia sekä spontaanimpia ja suuntaavat ennen muuta torille ostoksille.
Varsinkin lomalla halutaan tehdä ruokaa helposti ja nopeasti, liitto kertoo tiedotteessaan. Tämä osin selittää esimerkiksi kauppojen kylkeen nousseiden salaattitiskien suosiota.
Myös sää vaikuttaa suomalaisten kulutukseen ja varsinkin kotimaisten tuotteiden myyntiin. Alkukesällä jäätelön menekki oli huonoa, mutta nyt taas lämpimillä säillä jäätelö maistuu suomalaisille.
Ehdoton kesäherkku – melkeinpä säästä huolimatta – on grillaus. Se kuuluu yli puolen suomalaisen kesään, Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksessa kerrotaan.
Kesän 2014 trendiruoat
- Erikoisemmat vihannekset
Esimerkiksi pavut, pinaatti, lehtikaali ja fenkoli ovat kotimaisen satokauden aikaan ehdottomia trendituotteita, joilla esimerkiksi viimeistellään salaatti lopulliseen loistoonsa. - Raakamakkarat
Kesän varmimpia uusia trendejä ovat raakamakkarat, jotka sopivat mainiosti myös grillissä kypsennettäväksi. - Salaatti- ja ateriabaarit
Suuressa suosiossa ovat kauppojen palvelu- ja ateriabaarit, joista voi hakea lounasta tai välipalaa. Tällaisessa palvelupisteessä on yleensä laaja valikoima tuoreita raaka-aineita, joista jokainen kuluttaja saa haluamansa salaatin mukaankin kotiin.