Haluaisin lähettää valokuvia tutuilleni sähöpostilla niin, että jokaisen kuvan alle lisäisin selostuksen kuvasta ja sen jälkeen taas seuraava kuva selostuksineen ja niin edes päin. Miten se tehdään?

Valokuvia voi liittää sähköpostiin liitetiedostona. Kuvat ovat sähköpostissa eri tiedostoina kuin varsinainen sähköpostiviesti.

Useimmat sähköpostiohjelmat eivät edes anna mahdollisuutta liitetiedostojen kommentointiin. Vaikka se onnistuisikin, niin vastaanottajan sähköpostiohjelma ei muotoiluja välttämättä ymmärrä.

Yksi tapa olisi laittaa kuvat osaksi esimerkiksi Word-tiedostoa tai Powerpoint-esitystä.

Valokuvia ei kuitenkaan kannata lähettää sähköpostilla. Ne ovat suuri kokoisia tiedostoja ja tukkivat vastaanottajan sähköpostin.

Parempi tapa on käyttää jotain internetin valokuvanjakamispalveluista. Hyviä tällaisia ovat esimerkiksi Flickr, Ovi.com ja Picasan Web-albumit. Myös Facebook soveltuu hyvin valokuvien lähettämiseen.

Palvelut vaativat rekisteröitymistä, mutta niiden perustoiminnat ovat ilmaisia.

Kannattaa tutustua hyvin palvelun yksityisyysasetuksiin ennen palvelun käyttöä. Palveluissa voi kuvien näkyvyyden piilottaa niin, että vain kutsutut henkilöt näkevät valokuvat. Halutessasi voit laittaa kuvat näkymään julkisesti.

Ladattuasi kuvat palveluun voit laittaa niihin monenlaista tietoa. Sen jälkeen voit kutsua tuttusi katselemaan kuvia. He voivat kommentoida ja ladata kuvia omalle koneelleen.

valmatar
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Kuinka lähetän kuvia tutuille?

Tänne ainakin on helppo lisätä kuva ! **Tässä näitä joutilaan töitä. En ole enää työelämässä, niin ehdin "tikkaamaan" koko suvulle töppösiä. ** Sähköpostissa on se mahdollisuus, kun painaa "LIITÄ" merkintää, niin voi lisätä montakin kuvaa lähtemään yhdellä kertaa. Olen vaan tämmönen itseoppinut tietokoneen käyttäjä... ? Yrityksien ja erehtymisten kautta !!!
Lue kommentti
Vierailija

Kuinka lähetän kuvia tutuille?

Minä käytän Picasan kuvan käsittelyohjelmaa. Vien sinne kamerasta tai kännykästä kuvat, sieltä voin lähettää s.postissa kuvia suoraan. Ne eivät mene perille liitteinä vaan kuvat näkyvät heti vastaanottajalle.Kun pitää Ctrl- painikkeen alhaalla, voi laittaa samaan postiin niin monta kuvaa kuin haluaa. Ei tarvitse poistua Picasan sivulta, koska siinä alhaalla on s.postin kuvake, mitä klikkaamalla voin vielä valita sen s.postini osoitteen, millä haluan lähettää. Gmailin kautta minusta tämä toimii...
Lue kommentti