Haluaisin lähettää valokuvia tutuilleni sähöpostilla niin, että jokaisen kuvan alle lisäisin selostuksen kuvasta ja sen jälkeen taas seuraava kuva selostuksineen ja niin edes päin. Miten se tehdään?

Valokuvia voi liittää sähköpostiin liitetiedostona. Kuvat ovat sähköpostissa eri tiedostoina kuin varsinainen sähköpostiviesti.

Useimmat sähköpostiohjelmat eivät edes anna mahdollisuutta liitetiedostojen kommentointiin. Vaikka se onnistuisikin, niin vastaanottajan sähköpostiohjelma ei muotoiluja välttämättä ymmärrä.

Yksi tapa olisi laittaa kuvat osaksi esimerkiksi Word-tiedostoa tai Powerpoint-esitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valokuvia ei kuitenkaan kannata lähettää sähköpostilla. Ne ovat suuri kokoisia tiedostoja ja tukkivat vastaanottajan sähköpostin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parempi tapa on käyttää jotain internetin valokuvanjakamispalveluista. Hyviä tällaisia ovat esimerkiksi Flickr, Ovi.com ja Picasan Web-albumit. Myös Facebook soveltuu hyvin valokuvien lähettämiseen.

Palvelut vaativat rekisteröitymistä, mutta niiden perustoiminnat ovat ilmaisia.

Kannattaa tutustua hyvin palvelun yksityisyysasetuksiin ennen palvelun käyttöä. Palveluissa voi kuvien näkyvyyden piilottaa niin, että vain kutsutut henkilöt näkevät valokuvat. Halutessasi voit laittaa kuvat näkymään julkisesti.

Ladattuasi kuvat palveluun voit laittaa niihin monenlaista tietoa. Sen jälkeen voit kutsua tuttusi katselemaan kuvia. He voivat kommentoida ja ladata kuvia omalle koneelleen.

Tänne ainakin on helppo lisätä kuva !

**Tässä näitä joutilaan töitä. En ole enää työelämässä,
niin ehdin "tikkaamaan" koko suvulle töppösiä. **

Sähköpostissa on se mahdollisuus, kun painaa "LIITÄ" merkintää,
niin voi lisätä montakin kuvaa lähtemään yhdellä kertaa.
Olen vaan tämmönen itseoppinut tietokoneen käyttäjä... ?

Yrityksien ja erehtymisten kautta !!!

Minä käytän Picasan kuvan käsittelyohjelmaa. Vien sinne kamerasta tai kännykästä kuvat, sieltä voin lähettää s.postissa kuvia suoraan. Ne eivät mene perille liitteinä vaan kuvat näkyvät heti vastaanottajalle.Kun pitää Ctrl- painikkeen alhaalla, voi laittaa samaan postiin niin monta kuvaa kuin haluaa. Ei tarvitse poistua Picasan sivulta, koska siinä alhaalla on s.postin kuvake, mitä klikkaamalla voin vielä valita sen s.postini osoitteen, millä haluan lähettää. Gmailin kautta minusta tämä toimii parhaiten, sinne voi itse tehdä tilin ja ottaa s.postiosoite.

Toisella, laajakaistani mukana olevalla s.postillani kuvan lähettäminen käy siten, että klikkaan Lisää ja siten kuvatiedostot näkyville ja voin kuvien kansioista valita, minkä kuvan lähettää. Kun koneelle kuvat laittaa eri kansioihin, helpommin muistaa, missä kansiossa kyseinen kuva on. Kuvan voi siitä suoraan klikaten laittaa liitteenä s.postiin.
Tämän kuvan lähetin klikkaamalla viestin alla Selaa, selasin kansioistani tämän kuvan, sitten vaan Lähetä, niin kuva tuli tuohon vierelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla