Onkohan tämä  Arabian tehtaan tekemä kahvimylly. En ole löytänyt leimaa, mutta kuva viittaa mielestäni Arabiaan. Mikä on myllyn arvo nykyään ja milloin se on ollut valmistuksessa?Tapsa

En osaa sanoa, onko Arabia tehnyt juuri tämän näköistä kahvimyllyä, mutta tuulimyllyaiheisia se on kyllä tehnyt. Tuulimyllyaihe ei sinänsä viittaa Arabiaan muutoin kuin että Arabia(kin) käytti 1930–40-luvuilla aihetta. Missään tapauksessa Arabia ei ole tehnyt kuin keramiikkaosan myllystä.

Oletko hakenut leimaa keramiikkaosan takaa? Jos siellä ei ole värileimaa, olisiko siellä kenties joitakin koodimerkintöjä? Onko kahvijauhoa varten olevassa lasiastiassa mitään merkintöjä?

1900-luvun seinämyllyjä on yhä melko runsaasti. Arabian leimalla varustetuista maksetaan Suomessa tietysti eniten. Ilman tietoa alkuperästä myllyn arvo on 50–70 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei!
Kyllä on Arabian valmistama, eilen antiikkimessuilla hinta oli 125 E. Että aivan kiva mylly. Tietäisikö kukaan Tähän kahvimyllyyn sitä lasiosaa, jonne jauhettu kahvi meni, minä en löydä sitä kotoa mistään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla