Tämä kello on kulkenut minulla mukana vuodesta -98, se on äitini peruja. Kiinostuin kellosta, koska en löytänyt netistä tietoa... Kellossa lukee Rolens 31 DAY, mitään muuta en tiedä, eikä kellossa muuta lue. Kello on täysin toimivassa kunnossa edelleen, muutama pieni osa kotelosta puuttuu. Minkä arvoinen kello on ja miltä vuodelta se mahtaa olla?'
Linda

Rolens löytyy kyllä netistä. Se on ihan nykypäivän eteläkorealainen firma, joka tekee sekä rannekelloja että seinäkelloja. Nimeensä se on varmasti saanut inspiraation Rolexilta. Kellon koneisto on tehty 1900-luvun loppupuolella.
Kellosi puukotelo on kuitenkin sata vuotta vanhempi. Olisiko käynyt niin, että kello on lakannut käymästä, ja kun näihin vanhoihin kelloihin ei oikein saa varaosia muuten kuin tekemällä, kelloseppä on saanut äitisi hankkimaan uuden koneiston vanhaan kellokoteloon. 
Kellon puukotelo on tehty jolloinkin 1880–1910, tyyliltään se on uusrenessanssia. Sorvattuja puuosia puuttuu, mutta näppärä nikkari voisi kyllä tehdä uudet osat tilalle ja käsitellä ne oikean värisiksi.
Näitä vanhoja nk. schwarzwaldilaisia seinäkelloja on säilynyt melko paljon Suomessakin. Ehjä kello vanhoin puuosin ja alkuperäisin käyntikuntoisin koneistoin maksaa huutokaupoissa tms. suunnilleen 150–200 euroa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanha kello

Minulla on samanlainen ROLENS seinäkello. Kotelo ja koneisto ovat saman näköiset. Elikkä kotelo ja
koneisto ovat saman valmistajan ja saman ikäiset. 1900 luvun loppupuolelta. Omani maksoi kierrätyskes-
kuksessa 10 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla