Voiko kaikkia kesäkukkia latvoa, jotta ne tuuhettuisi, entä tomaatintaimia?
Esim. tuoksuherne, samettikakka, krassi.
 
Tehdääkö joillekin perennoille sama temppu?
Pikkuleena

Periaatteessa kaikkia kesäkukkia voi latvoa, mutta sitä ei ole tarpeen tehdä eikä kannata, koska latvominen toki tuuheuttaa, mutta samalla se viivästyttää kukintaa, koska kasvi joutuu kasvattamaan uudestaan useita versoja ja niihin nuput.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuoksuherneen voi latvoa, mutta kukinnan jatkumisen kannalta tärkeämpää on poistaa kehittyvät palot, jotta uusia nuppuja tulisi kehittyisi Samettikukkia on muutamia eri lajeja. Isot samettikukat voi latvoa, mutta kääpiösamettikukka tuuheentuu itsestään samoin ryhmäsamettikukka Krassia en typistäisi etenkään jos se on pensaskrassi, se alkaa kukkia aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesäkukkien siemenpusseissa  ja kylvöohjeissa on usein mainita latvomisesta jos sitä suositellaan.

Perennoiden latvominen onkin sitten toinen juttu. Latvominen myöhentää kukintaa, joten jos kovasti katkoo latvoja voi olla, että jotkin myöhäiset lajit eivät ehdi kukkia. Tuuheutta perennoille saa parhaiten pitämällä huolta, että kasvupaikka on oikea ja ravinteita riittävästi.

latvin aina vanhanajan malvan. tulee tukevampi varsi. ja jos on oksat liian tiheessä ,että sade kaataisi . harvennan vielä ja tuen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla