Hei,Meillä on vanha omennapuu (kaneli ehkä) pihassa, joka tekee paljon omenaa. Yhteen terttuun saattaa tulla, jopa 6 omenaa ja tertut saattavat olla melko lähellä toisiaan. Puu tekee keskikkoista omenaa. Omenoita tippukin paljon maahan aina kukkaisista kypsiin omeniin saakka. Olen kuullut jostakin, että yhteen terttuun ei pitäisi jättää enempää, kuin kaksi omenaa ja, että terttujen välissä pitäisi olla vähintään kämmenen mitan väliä, jotta tilaa ja ravinteita riittäisi sopivasti. Pitääkö tämä tieto paikkansa ja onko teillä ehkä antaa vielä lisäksi joitain vinkkejä mahdolliseen omenoiden karsimiseen, kuten ajanjaksot yms?Mikko Ainasoja

Omenapuista voi harventaa raakileita , kun ne ovat hieman kasvaneet. Silloin näkee mitkä kukat ovat pölyttyneet kunnolla. Osa raakileista kasvaa  vain hieman ja putoaa melko pian syystä tai toisesta. Mitään tarkkoja senttimetrisääntöjä ei ole tarpeen noudattaa, koska kunnolla kehittyviä raakileita voi olla puussa eri määrä eri kohdissa puuta. Kukinnan aikainen sää vaikuttaa melkoisesti siihen kehittyykö raakile omenaksi.  Raakileita kannattaa harventaa etenkin ohutkuorisista lajikkeista, jotta ne eivät kasvaessaan hankaisi liikaa toisiaan vastaan. Näistä hankauskohdista pääsevät esim. muumiotaudin itiöt omenaa ja pilaavat sen.  Ylemmistä oksista on hieman vaikeampi harventaa raakileita, mutta jos omistaa hyvät välineet, niin se onnistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla