Signeeraus takaa tietyn arvon, mutta onko kyseessä taiteilija, jonka teoksella olisi jotain arvoa? Näin utelee ET-lehden lukija.

Ostin 30 vuotta sitten Axel Holmin taulun.

Ihastuin siihen heti, ymmärtämättä tänäkään päivänä, onko se etsaus, akvarelli, tussityö vai mikä ja tietämättä tekijästäkään mitään. En ole käynyt Tanskassa, mutta mieleeni tulee esimerkiksi tanskalainen maalaismaisema.

Taulussa on lasi, kuvan koko on 27x45 cm, kehyksineen 45x63 cm.
Vasemmalla alareunassa lukee kaunokirjoituksella Orig. Radering af Axel Holm ja oikeassa alareunassa Axel Holm 1904.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onko Axel Holm arvostettu taiteilija, jonka teoksella olisi jotain arvoa?
Taulu miellyttää minua paljon, mutta tietoa suomeksi en ole onnistunut löytämään mistään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimimerkki Sinikka

Tanskalainen Axel Holm 1861–1935 oli tunnettu ja suosittu tanskalainen taidemaalari ja -graafikko, joka teki suuren joukon sekä väri- että mustavalkoetsauksia: maisemia, rakennuksia, maalaismiljöitä jne.

Grafiikanlehdet, joita on tehty useita (muutamasta kymmenestä jopa satoihin) vedoksia, eivät luonnollisesti ole samoissa hinnoissa kuin uniikit ölyvärimaalaukset, akvarellit tai piirrokset, mutta oma arvonsa niilläkin on.

Tietyn arvon takaa myös se, että vedoksessa on lyijykynäsigneeraus: Orig. Radering af Axel Holm eli A.H:n alkuperäinen etsaus – se ei siis ole painokuva.

Tänä päivänä Axel Holmin etsauksista maksetaan Holmin kotimaassa Tanskassa ja mm. Saksassa 100 euron molemmin puolin, mutta Suomessa ei varmasti ole sellaista tarjontaa eikä kysyntää.

Päivän hinta voisi meillä asettua 50–60 euron tienoille.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla