Haluaisin kasvattaa suomalaisia puutarhakasveja Thaimaassa.

Olen el√§kkeell√§ oleva mies ja asun l√§hes koko vuoden Thaimaan keskiosassa. Rakastan punaviinimarjoja ja my√∂s vadelmia, karviaisia yms.¬† eli kaikkia pensasmarjoja. Voisiko niit√§ saada menestym√§√§n tropiikissa ? My√∂s muiden kotoper√§isten kasvien puutarhakasvatus kiinnostaa. Asettaako 30‚Äď40¬įC l√§mp√∂tila liian vaikeat olosuhteet? Voisin vied√§ sinne vaikka lupiinia, sill√§ vaimoni ihailee sen kauneutta. Nimimerkki Onnistuisiko?

Thaimaan olosuhteissa voi kasvattaa pensasmarjoja, mutta lajikkeiksi pitäisi valita sellaisia, jotka ovat sieltä kotoisin. Jos täältä vie taimia, ne eivät välttämättä sopeudu, ja toisekseen siellä kehitetyt lajikkeet ovat ehkä kestävämpiä myös sikäläisiä tauteja vastaan.

Lupiiniin vientiä en suosittele, koska nykyään toivotaan, ettei maanosasta toiseen vietäisi lajeja lajien siirtämistä seuranneiden huonojen kokemusten vuoksi. Vieraat lajit voivat pahimmillaan levitä liikaa tai syrjäyttää jonkin alkuperäisen lajin. Varmaan Thaimaastakin löytyy kasveja, jotka tuovat saman kauneuden kuin lupiini. Sehän ei ole edes alunperin suomalainen, vaan tänne tuotu vieraslaji.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla