Ällistyttävä tieto ihmisen evoluutiosta:

Kun mummo pääsee syöttämään lapsenlapsiaan tai pappa lapsenlapsen kanssa kalaan, on tutkijoiden mukaan kyse äärimmäisen tärkeästä, ihmiskunnan selviytymiseen liittyvästä riitistä.

Jos olet tarpeeksi onnekas, olet päässyt viettämään päivän lastenlapsiesi kanssa ja hoitamaan heitä. Erityisen onnekkaita ovat nuo lapset, joita olet hoitanut ja kenties ruokkinutkin.

Uusi tutkimus osoittaa, että isovanhemmilla on tärkeä rooli: he auttavat ihmisiä elämään pidempään.

Atlantan yliopistossa tehty tutkimus vahvistaa myös sen tiedon, miksi ihmiset – toisin kuin eläimet – saavat elää suhteellisen pitkän lapsuuden ja hyvinvoivan vanhuuden.

Sen jälkeen kun tutkijat olivat päässeet tarkkailemaan ja analysoimaan yhden Amazonin alkuperäiskansan elämää, he huomasivat, että heimon isovanhemmat ruokkivat eniten 10-vuotiaita lapsia.

Jokainen itse tuotettu ja kulutettu ruoka kirjattiin ja tutkittiin, kenelle se annettiin ja missä yhteydessä. Jos vanhemmat eivät asuneet samassa kylässä tai he olivat kuolleet, isovanhemmat antoivat enemmän ruokaa lastenlapsilleen, tutkijat havaitsivat.

Proceedings of the Royal Society B -julkaisussa esitetyn tutkimuksen mukaan länsimaisessa kulttuurissa huomio pitäisi kiinnittää ruuan sijaan rahaan ja aikaan:  isovanhempien huolenpito ja viisaudet ovat meille elintärkeitä. Niiden avulla ihmisen evoluutio on saanut vauhtia ja muovaantunut nykyisen kaltaiseksi.

Miksi et voisi olla kuin mummo Italiassa? Kurkkaa tästä bloggaajamme Leilan kokemuksia isovahempien asemasta Italiassa .

Tutkimuksessa mukana oleva kansa elää omavaraisesti, mutta he osoittavat rakkautensa ja ”sijoittavat” lapsenlapsiinsa ruualla. Tämä seikka erottaa myös ihmiset eläimistä: ihmisisovanhemmat ovat huomattavan tärkeitä henkilöitä lasten elämässä.

Osallistu keskusteluun: Minkä neuvon sinä antaisit jälkipolvillesi elämästä?

Ällistyttävä tieto ihmisen evoluutiosta: Kaiken takana ovat isovanhemmat

Ole aktiivinen ja ulospäin suuntautunut. Älä käytä hirveästi rahaa asioihin, vaikkapa siihen, että mun ystävällä on ja minä haluan myös. Säästä! Älä vietä turhaan paljon aikaan tiedokonen tai puhelimen näppäämiseen. Harrastaa jotain ja siitä saat hyvään mieleen ja uusia ystäviä. Muista myös liikunta ja tervelliset ruokailutavat, siitä saat hyvän kropan ja aivotkin toimi paremmin. Ole kuulias vanhemmilleen, vaikka joskus ottaa päähän. Panostaa opiskeluun, koska se auttaa rakentaa sinun...
Lue kommentti