En kerro varjojani ja kipujani monellekaan ihmiselle, Mikko Huuhtanen sanoo.

Sydänystävän löytyminen on mystinen juttu. Ensikohtaaminen voi olla vähän samanlainen kuin elämänkumppanin kanssa: sen tuntee sielussaan ja nahoissaan, että tämän ihmisen haluan osaksi elämääni.

Kohtasin omat sydänystäväni liki kolmikymppisenä, kun aloin soittaa Peter Joukaisen bändissä. Peter on bändin laulusolisti. Meille syntyi heti yhteys, joka syveni nopeasti lähes elämää suuremmaksi veljeydeksi. Myös bändimme basistista Samulista on tullut sydänystäväni.

Sen tuntee sielussaan ja nahoissaan, että tämän ihmisen haluan osaksi elämääni.

Peterin kanssa soittelemme usein, käymme yhdessä syömässä tai kahvilla, silloin tällöin elokuvissa tai muiden bändien keikoilla ja tietysti soitamme ja keikkailemme yhdessä. Kerran viikossa menen Peterin luo kyläilemään ja saunomaan. Silloin on ihan parasta, kun saan on laittamassa kummilastani, Peterin tytärtä nukkumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Peterin ja Samulin kanssa voin jakaa kaikki elämän surut ja ilot. Meitä yhdistää erityisesti musiikki ja se, että olemme kaikki kristittyjä. Voimme puhua suoraan elämän tarkoituksesta ja hengellisyyteen liittyvistä kipuiluista. Nämä kaksi jamppaa ovat veljellinen ja hengellinen kotini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luottamuksen rakentumiseen tarvitaan yhdessä vietettyä aikaa.

Olen töissä ja muusikkona sosiaalinen ekstrovertti mutta yksityiselämässä aika ujo. En kerro varjojani ja kipujani monellekaan ­– edes sydänystävälle en puhu heti kaikkea. Luottamuksen rakentumiseen tarvitaan yhdessä vietettyä aikaa. Sitä meillä on keikkareissuilla, kun istumme pitkiä matkoja autossa kaksin tai kolmisin. Monesti on helppo puhua syvällisemmistä asioista tietä tuijottaen, kohti katsomatta.

Musiikillinen yhteys on meille valtava rikkaus. Kun olemme yhdessä lavalla, tukeudumme toisimme. Myös huumori on tärkeää. Meillä se on aika mustaa.

Eniten arvostan sydänystäviäni silloin, kun minulla on vaikeuksia työssä tai ihmissuhteissa. Kun asioita saa peilata ystävän kanssa, ne asettuvat mittasuhteisiinsa.

On paljon miehiä, joilla ei ole ketään, kenelle avautua. He pitävät kaikki tunteet sisällään, kunnes korkki poksahtaa. Ystävä sanoo ajoissa, että nyt tarvitset apua. Se, että elämässä on joku, joka puhuu suoraan mutta loukkaamatta, on iso voimavara.

Kun asioita saa peilata ystävän kanssa, ne asettuvat mittasuhteisiinsa.

Ennen Peterin ja Samulin tapaamista minulla ei ollut näin läheisiä ystäviä. Murrosiässä tytöillä on bestiksiä, mutta pojat kulkevat isommissa porukoissa ja huomaavat tosiystävän tarpeen vasta myöhemmin. Aikuisena sellaista ei ole helppo löytää.

Jos joku kaipaa uusia ystäviä, suosittelen käymään yleisessä saunassa. Sauna on suomalaiselle pyhä paikka, jossa mieskin pystyy juttelemaan myös kipeistä asioista.

Jos joku kaipaa uusia ystäviä, suosittelen käymään yleisessä saunassa.

Netissäkin voi tutustua ihmisiin, mutta sieltä puuttuvat ystävällinen katse ja fyysinen kosketus, jotka ovat ihmisen perustarpeita. Aina kun tapaan sydänystäväni, halaamme ja taputamme toisiamme miehekkään hyväksyvästi selkään.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 7/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla