Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, 67. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Kiintymyssuhteet ihmisen elämänkaaressa.  Lisäksi hän on aloittanut hiljattin uuden työn lastenpsykiatrisella vastaanotolla.
Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, 67. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Kiintymyssuhteet ihmisen elämänkaaressa. Lisäksi hän on aloittanut hiljattin uuden työn lastenpsykiatrisella vastaanotolla.

Juttusarjassa ihmiset kertovat, millaisen neuvon antaisivat nuoremmalle itselleen.

”Valitse ala, jolle sydämesi sykkii”

Lukiovuosinani kotona Joensuussa minulla oli monta uravaihtoehtoa. Huilunsoitto oli hyvin lähellä sydäntäni, ja 16-vuotiaana pääsin kurssille, jossa opettajana oli italialainen tähtihuilisti.

”Olin kiltti nuorimies ja riippuvainen äidistä.”

Kurssi alkoi kesäkuussa. Toukokuussa kuoli isä, ja jäin ainoana lapsena äitiäni tukemaan. Olin kiltti nuorimies ja riippuvainen äidistä, kuten hänkin minusta. Kukaan ei sanonut minulle, että elä enemmän omaa elämääsi.

Tähtihuilisti kutsui minut Roomaan opiskelemaan huilunsoittoa. Hän loukkaantui, kun sanoin, että minun pitää käydä kouluni loppuun. Huilunsoiton lehtori Juho Alvas tarjosi minulle lukioaikanani opiskelupaikkaa Sibelius Akatemiassa. Olisin myös saanut kolme oppilasta, joten ei olisi ollut edes huolta rahasta. En halunnut lähteä. Opiskelin kyllä myöhemmin huilunsoittoa aina diplomiin saakka, ja musiikki on edelleen läsnä elämässäni monin tavoin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lukion jälkeen pyrin Helsinkiin lukemaan lääketiedettä. En päässyt. Äiti mietti, oliko lääketiede minulle oikeasti tärkeää vai halusinko vain toteuttaa isävainajani toivetta. Metsuri-isällä oli fantasia minusta kävelemässä sairaalan käytäviä valkoisen takin liepeet liehuen..

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Lukion päästötodistukseni keskiarvo oli 9,4.”

Kun näin Uudessa Suomessa ilmoituksen, jossa lääkintöhallitus julisti haettavaksi opiskelupaikkoja Sveitsiin, panin sinne paperit. Vastausta ei kuulunut. Koska lukion päästötodistukseni keskiarvo oli 9,4, saatoin valita, lähdenkö opiskelemaan valtiotieteitä vai psykologiaa. Olin lukenut pari kolme Freudin teosta ja ollut psykologiasta kiinnostunut koko lukion ajan, mutta minä idiootti valitsin valtsikan! Vuosi 1969 oli stalinismin kuuminta aikaa, enkä viihtynyt yliopistolla ollenkaan. Sitten tuli syksyllä tuli tieto, että minut oli hyväksytty Sveitsiin opiskelemaan. Se oli onnenpotku !

Kirjailija Paul Austerin uusin teos 4321 kertoo neljä eri tavalla päättyvää tarinaa samasta kaverista. Luin sen valtavan tyytyväisenä. Tarinat kertovat minän eri puolista. Ne kaikki voivat toteutua.

Jotenkin kuvaavaa minusta on, että toinen tyttäreni on valtiotieteen tohtori, toinen lääkäri ja poikani on ammattimuusikko.”

Kenen neuvon sinä haluaisit lukea? Ehdota osoitteeseen et-lehti@sanoma.com

Juttu on julkastu ET-lehden numerossa 18/2018.

Lue myös:

Olipa ihanasti kerrottu "pienoiselämänkerta."  Jari Sinkkosen ajatuksia luen hyvin mielelläni sillä hänellä on inhimillinen ote ihmiselämään ja kuinka hän on lapsuuden ja nuoruuden vaikeista valinnoista huolimatta selvittänyt tiensä sille tielle jonka avulla hän voi auttaa monia ihmisiä näkemään asiat sellaisena kuin ne ovat, rehellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla