”Jos uskallan sanoa ei, sanon samalla jollekin toiselle asialle kyllä: ystäville, levolle ja nautinnolle”, Jutta Gustafsberg sanoo.
”Jos uskallan sanoa ei, sanon samalla jollekin toiselle asialle kyllä: ystäville, levolle ja nautinnolle”, Jutta Gustafsberg sanoo.

Minun numeroni -juttusarjassa tuttu kasvo kertoo elämänsä tärkeistä numeroista.

5 perheenjäsentä

Poikani Max on jo teini-iässä, mieheni Juha Rouvisen kaksoset aloittavat syksyllä kolmannen luokan. Uusperheiden paineista puhutaan paljon, mutta meillä menee hyvin. Sekin auttaa, että kotimme on tilava. Siellä riittää omaa rauhaa kaikille.

Hienointa on ollut huomata, miten nopeasti oppii rakastamaan hoivaamaansa lasta, vaikka hän ei olisikaan biologisesti oma.

Äitini oli maisteri, mutta minä en mennyt edes lukioon.

Juha on ollut Maxille myös mainio koti-opettaja. Poikani käy kansainvälistä koulua, eikä minusta olisi sparraamaan häntä englannin tai fysiikan läksyissä. Äitini oli maisteri, mutta minä en mennyt edes lukioon. Oli niin kiire elämänkouluun ja yrittäjäksi, kampaamoalan yritystä pyörittäneen isäni tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

98 prosenttia

Teimme hiljattain yrityksessäni asiakastyytyväisyyskyselyn. Tuloksena oli huikean hieno luku, joka kertoo, kuinka moni netissä kuntoilu- ja ravitsemusvalmennusta tarjoavan FitFarmin asiakkaista on valmis suosittelemaan palvelujamme muille. Rakastan työtäni, mutta tämän kaltaiset palautteet ovat tärkeä lisä jaksamisen ja uusiutumisen kannalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei-sanan sanomista olen harjoitellut tietoisesti.

86 400 sekuntia

Vuorokaudessa on noin paljon sekunteja, mutta tuhlattavaksi niitä ei riitä. Kalenterimme näyttää lahjomattomasti, mitä asioita arvostamme. Viime aikoina olen yrittänyt karsia elämästäni aikasyöppöjä, turhia töitä ja tuttavia. Meillä ei ole kotona edes televisiota.

Ei-sanan sanomista olen harjoitellut tietoisesti. Aluksi siitä tuli vähän huono omatunto, mutta ei enää. Jos uskallan sanoa ei, sanon samalla jollekin toiselle asialle kyllä: ystäville, levolle ja nautinnolle.

Öinen taivas on mielettömän hieno kokemus.

6 kansallispuistoa

Olen herännyt luontoharrastukseen vasta aikuisella iällä. Metsäpolku ei ole minulle mikään kuntosali. Tykkään kävellä rauhallisesti, fiilistellä ja pysähdellä kohdalle osuvien ihmeiden ääreen.

Juha on huomattavasti kokeneempi eräihminen. Hänen kanssaan on ollut elämyksellistä yöpyä taivasalla. Öinen taivas on mielettömän hieno kokemus paikassa, jossa ei ole valosaastetta. Puhelimenkin laitan kiinni. Olen vieraillut kuudessa Suomen kansallispuistossa, jos Kuusamon Oulanka lasketaan mukaan. Siellä meillä on oma askeettinen erämaamökki.

Vasemman ranteeni sisäsyrjään on tatuoitu valkoisella 1111.

1 valkoinen tatuointi

Ensimmäisen tatuoinnin otettuani ajattelin, etten ota uutta enää koskaan. Nyt merkityksellisiä kuvia on kehossani siellä täällä. Voi tulla lisääkin. Vasemman ranteeni sisäsyrjään on tatuoitu valkoisella 1111. Se ei ole luku, vaan sielun puolikasta kuvaavan kaksoisliekin tunnus. Pieni osoitus minun hörhöajattelustani.

Juhalla on samassa kohtaa kättään sama tunnus, koemme olevamme kaksoisliekkejä. Toinen yhteinen tatuointimme on klassinen viisauden symboli pöllö. Minun pöllössäni on lukkopesä. Juhan pöllöllä on siihen täydellisesti sopiva avain.

Jokaisen kannattaa kokeilla kymmenen minuutin intensiivistä silmiinkatsomisharjoitusta.

10 minuuttia

Jokaisen kannattaa kokeilla kymmenen minuutin intensiivistä silmiinkatsomisharjoitusta. Se tarkoittaa, että ollaan parin kanssa lähekkäin, mutta ei kosketa. Katse lukitaan kumppanin toiseen silmään, ja annetaan tunteiden ja ajatusten virrata. Harjoituksen taustalla voi soida rauhallinen meditatiivinen musiikki. Omalta soittolistaltani löytyy esimerkiksi Gayatri Mantra.

Kun olimme Juhan kanssa vasta työn puolesta tuttuja, kysyin, voisiko hän tehdä tämän harjoituksen kanssani. Hän suostui heti. Tuon kymmenen minuutin aikana näimme toistemme sisimpään.

Identiteettini ei ole nimestä kiinni.

4 sukunimeä

Identiteettini ei ole nimestä kiinni. Olen Jutta, vaikka sukunimi on vuosien varrella vaihtunut useampaan kertaan. Elokuussa menen naimisiin Pohjois-Italiassa, ja otan mieheni sukunimen – jos emme sitä ennen keksi jotakin uutta yhteistä nimeä. Omaa sukua olen Virtanen. Ensimmäisen, onnettomuudessa kuolleen mieheni kautta olin Jussila. Toinen aviomieheni Harri Gustafsberg kuuluu yhä ystäväpiiriini, ja olemme kutsuneet hänet myös häihimme.

Jutta Gustafsberg

  • Syntynyt 1973 Virroilla. Asuu Pirkkalassa.
  • Työ Johtaa hyvinvointi-alan yritystään Tampereella. Koulutukseltaan markkinointimerkonomi, poliisi ja seksuaaliterapeutti. Kirjoittanut useita hyvänolon oppaita. Vetänyt TV:ssä Jutta ja superdieetit -ohjelmaa.
  • Perhe Poika Max Jussila, 14. Puoliso Juha Rouvinen ja kaksi hänen lastaan.
  • Ajankohtaista Rakkauden voimakirja (WSOY) ilmestyi elokuussa

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 14/2018.

Sisältö jatkuu mainoksen alla