Toimittaja Katja Ståhl, 50, ei laadi budjetteja eikä säästä pahan päivän varalle. Hänestä olisi sääli, jos tilille jäisi rahaa kuoleman jälkeen. Minun numeroni -juttusarjassa tuttu kasvo kertoo elämänsä tärkeistä numeroista.

4 lemmikkiä

Arkeni rakentuu eläinten ympärille. Minulla on vehnäterrieri Mimmi sekä kaksi omaa hevosta, Pullukka ja hänen tyttärensä Hilppa. Ensi keväänä hevosia on kolme, koska Pullukalla on mahassaan varsa, Pasi.

Käyn talleilla neljä viisi kertaa viikossa. Harjaan ja hoidan hevoset, ratsastan tai juoksutan niitä, siivoan tarhan ja huollan varusteita – ja jään tallille juorumaan.

1000 euroa

Tallivuokraan ja hevosten ylläpitoon menee tonni kuussa, ja siksi rahatilanteeni on jatkuvasti kehno. Vaikka hevoset vievät kaikki rahani, ne tekevät minut hirveän onnelliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En säästä pahan päivän varalle, koska se päivä koittaa aina jo viikon päästä. En myöskään pistä rahaa jemmaan eläkepäiviä varten, koska saatan kuolla vaikka huomenna. Olisi sääli, jos tilille jäisi silloin käyttämätöntä rahaa.

1 kerta viikossa

Koetan käydä kerran viikossa jumpassa, jota kutsun murharyhmäksi. Se on ihan kamalaa! Ohjaaja vetää tunnin mittaisen funktionaalisen treenin ulkona säästä riippumatta. Teemme kauheita liikkeitä oman kehon painolla ja juoksemme karhukävelyä mäkeä ylös.

Tieto tästä tunnista pompahti eteeni Facebookissa. Ensimmäisen kerran jälkeen sanoin ohjaajalle, etten ehkä pysty tulemaan takaisin. En kävellyt kunnolla viikkoon, mutta palasin silti. Hapenottokykyni on ratsastuksen ansiosta loistava, mutta käyn treenaamassa parantaakseni lihaskuntoani.

3 rakkautta

Olen ollut elämässäni kunnolla rakastunut kolmesti: ensirakkauteeni parikymppisenä, sitten lasteni isään ja seuraavaksi mieheen, jonka tapasin erottuani lasteni isästä 15 vuotta sitten.

Viimeiset viisi vuotta olen elänyt sinkkuna. Se on ollut helppoa, mutta välillä olisi mukava kaivautua jonkun kainaloon. Olen käynyt muutamilla kivoilla Tinder-treffeillä, mutta ne eivät johtaneet mihinkään.

Tinder-treffit eivät ole johtaneet mihinkään.

Parasta sinkkuelämässä on se, ettei tarvitse tapella kenenkään kanssa. Mustasukkaista miestä en sietäisi, ja kumppanillani pitäisi olla erinomainen huumorintaju. Älykkyys on myös tärkeä kriteeri.

2 lasta

Molemmat lapseni, Topi, 20, ja Vilma, 18, asuvat vielä kotona. Tosin Topi jo vähän kuopii lähtöä omaan kotiin. On kiva, että lapset itsenäistyvät ja rakentavat omaa elämäänsä.

Minulla on molempiin oikein hyvät välit. Käymme yhdessä syömässä, mieluiten sushilla. Usein otamme 79-vuotiaan äitini mukaan.

Olen äitinä vähän kanaemo. Yritän tehdä lasteni elämästä turhan miellyttävää ja tiedän, että voisin jarrutella siinä. Kuskailen heitä joka paikkaan ja hoidan tiskit, vaikka olisi heidän vuoronsa.

10 vuotta

Perustin oman yrityksen vuonna 2009. Sitä ennen minulla oli eripituisia työsuhteita ja toimin muun muassa viisi vuotta Suosikin päätoimittajana. Nyt juonnan neljättä vuotta iltapäiväohjelmaa Radio Nostalgiassa maanantaista torstaihin.

Olen äitinä vähän kanaemo.

Viimeisin televisioproduktioni oli Elämäni biisi -ohjelma Ylellä. Kirjoitan myös omaa blogia ja kolumneja ja vedän puhujakeikkoja.

Yrittäjyys ja siihen liittyvä vapaus sopivat minulle. En murehdi epätasaisia tulovirtoja tai työn jatkuvuuden epävarmuutta. Olen oppinut luottamaan siihen, että kaikki ratkeaa aina jollakin tavalla.

8 tuntia

Menen iltaisin nukkumaan vasta kun väsyttää ja nukun vähintään kahdeksan tuntia yössä. Jos yöuni jää jostain syystä lyhyemmäksi, minusta tulee takakireä.

Olen ollut koko elämäni ajan olympialuokan nukkuja, mutta 50 vuotta täytettyäni huomasin nukkuvani yhtäkkiä huonosti. Kävin lääkärissä kysymässä, mistä tämä johtuu.

Olen aina ollut olympialuokan nukkuja.

Lääkäri hymyili minulle vaisusti ja printtasi nivaskan papereita, joissa kerrottiin esivaihdevuosista. Univaikeudet ovat kuulemma vaihdevuosien ensioire, ja ne voivat kestää vuosia ennen kuin varsinaiset "viihdevuodet" alkavat. Minun puolestani ne saisivat tulla mahdollisimman pian ja mennä rytinällä ohi.

Juttu on julkaistu aiemmin ET-lehdessä.

Hevosienomistaja itsekin

Jos tonnilla kuussa saa pidettyä kahta hevosta, niin poikkeuksellisen halvalla pääsee! AINAKIN 800 saa laskea YHTEEN jos on kohtuuhintainen tallipaikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla