Kuvat
Sverker Ström / Sanoma-arkisto

Raili Hulkkonen oli äitiyslomalla vain kolme kuukautta, koska ei malttanut jäädä pidemmäksi ajaksi pois töistä. Kuvamuisto-sarjassa tunnetut henkilöt muistelevat menneitä.

Aloin odottaa tytärtäni Jonnaa vuonna 1973, vuosi Tuomon ja minun häiden jälkeen.

Olin valtavan ylpeä raskaudestani ja ostin mahaani korostavia äitiysvaatteita heti alkuvaiheessa.

Jonnan synnyttyä olin äitiyslomalla vain kolme kuukautta, koska en malttanut jäädä pidemmäksi aikaa pois töistä. Olin valmistunut kosmetologiksi 19-vuotiaana. Vuodesta 1970 toimin Max Factor -meikkifirman konsulenttina, matkustin jatkuvasti ympäri maata ja suhtauduin työhöni intohimoisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olin päätynyt kauneusalalle miltei sattumalta. En koskaan viihtynyt koulun penkillä ja ajattelin uraa lastenhoitajana tai lääkintävoimistelijana. Olin kova luistelemaan, hiihtämään ja tanssimaan balettia. Yksi balettikaverini mainitsi kerran, että hänen mielestään minusta tulisi hyvä kosmetologi – en tänäkään päivänä tiedä miksi. Ajatus rupesi kiehtomaan, ja hain koulutukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olin päätynyt kauneusalalle miltei sattumalta.

Mieheni, äitini ja anoppini auttoivat paljon vauvan hoidossa. Joskus otin Jonnan mukaan töihin – hankin sitä varten rintarepun, jotka olivat tuolloin harvinaisia. Ihmiset hämmästelivät reppua jatkuvasti, mikä alkoi ärsyttää.

Jonna sairastui pienenä pahaan astmaan. Hoitaminen oli vaativaa, ja monesti piti lähteä lääkäriin keskellä yötäkin. Siksi päätimme, että emme hanki enempää lapsia.

Jälkikäteen minusta tuntuu, että jätin lasta liikaa muiden hoitoon. Olin liian menevä äiti. Hänestä kasvoi kuitenkin oikein hyvä tyttö, joka pitää minua tarvittaessa ojennuksessa.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 13/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla