Lapsien suusta kuullaan paitsi totuus, myös hauskimmat kysymykset. Kuoleman jälkeen askarruttaa: Entä jos ukki tippuu taivaasta? Mitä pappi sanoo tähän pelkoon?

Alppilan kirkon toiminnanjohtaja Kari Latvus tuli viime viikolla keskustelemaan ET-lehden nettilukijoiden kanssa. Hän sai paljon kysymyksiä monista aiheista "taivaan ja maan välillä".

Yhden niistä kysyi keskusteluun osallistunut isoäiti. Häntä pohditutti, mitä kertoisi lapsenlapselle, jonka ukki kuoli ja joka pelkää, että ukki putoaa taivaasta alas.

– Olen yrittänyt kertoa, että siinä on kansi eikä sieltä pääse tippumaan, mutta ei mene tuo selitys todesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pappi Kari Latvus vastasi tähänkin kysymykseen verkkovierailunsa aikana. Hän suositteli jatkamaan hyvin alkanutta taivaskeskustelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Lapsen mieli on konkreettinen ja käytännöllinen. Toisaalta lapsi myös tajuaa ja kykenee keskustelamaan siitä, että samalla kun puhumme taivaasta kuoleman jälkeisenä olotilana, niin emme voi sijoittaa taivasta johonkin fyysiseen paikkaan, vaikkapa pilvien tuolle puolen, Kari Latvus kertoo.

– Näissä keskusteluissa ei ole mitään oikotietä ja lasten kysymykset ovat tarpeen meille aikuisillekin. Kysymykset pakottavat miettimään, mitä oikein ajattelemme asioista. Lasten kanssa kannattaa olla rehellinen ja sanoa se, ettei itsekään osaa selittää asioita lopullisesti.

Katso alkuperäinen keskustelu täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla