Joskus nuoruudenrakkaus syttyy uudelleen vuosikymmenten jälkeen. Näin kävi Tapiolle, 54, ja Johannalle, 54.

Tapio Hilska, 54, ja Johanna Muuraiskangas, 54, Vääksy

”Ensirakkaus on niin voimakas tunne, että se jää varmasti mieleen. Siihen tunnemuistoon oli helppo palata.

Johanna ja minä seurustelimme teineinä pari vuotta. Ihastuin Johannan iloisuuteen, häneen oli helppo ottaa kontaktia. Yhtenä kesänä menimme saareen telttaretkelle pariksi yöksi, mutta muuten seurustelu ei ollut kovin kiinteää. Se hiipui, kun kaveripiiri alkoi viedä minua.

En ole koskaan ollut yksin, vaan aina parisuhteessa.

Menimme kumpikin tahoillamme naimisiin, saimme lapsia ja erosimme. Minä olen jo kolmen lapsen pappa. En ole koskaan ollut yksin, vaan aina parisuhteessa. Vuonna 1996 aloin seurustella Arjan kanssa ja menimme kihloihin. Arjalla todettiin syöpä ja hän kuoli pari vuotta myöhemmin syliini. Otti aikansa ennen kuin pääsin jaloilleni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulin aina välillä Johannasta hänen äitinsä kautta. Kuusi vuotta sitten lähetin Johannalle terveisiä. Häneltä tuli tekstari, ja minä soitin hänelle. Olimme molemmat vapaita. Teimme treffit Vääksyn Kanavaniemeen, jossa nuorinakin hengailimme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän kertoi myöhemmin tunteneensa sylissäni, että on palannut kotiin.

Tapaaminen jännitti minua hirveästi, mutta jännitys häipyi heti, kun halasimme. Johanna oli yhtä helposti lähestyttävä kuin ennenkin. Hän kertoi myöhemmin tunteneensa sylissäni, että on palannut kotiin.

Muutimme vanhaan hirsitaloon Vääksyyn. Olimme aina yhdessä, sillä Johanna piti valmentajan työnsä lisäksi pihapiirissä kahvilaa ja minä verhoiluyritystä ja puotia. Se oli liikaa, koska toivuimme molemmat vielä menneistä. Minä muutin pois.

Hankimme omat asunnot, jotka ovat 300 metrin päästä toisistaan.

Tauon jälkeen pohdimme, miksi suhde pitäisi lopettaa muuton takia. Emme riidelleet, olimme vain väsyneitä. Johanna lopetti kahvilan ja hankimme omat asunnot, jotka ovat 300 metrin päästä toisistaan.

Olemme kaikki viikonloput yhdessä ja arkisinkin paljon. Saatamme lähteä iltakävelylle, piipahtaa äitini ja Johannan isän luona ja tulla minun kotiini saunomaan. Kun tapaamme, keskustelemme maailman asioista ja keskitymme toisiimme. Nuorempana olin huono puhumaan tunteistani, mutta olen oppinut sanomaan Johannalle, kuinka rakas hän minulle on.

Matkustamme paljon, viihdymme luonnossa ja unelmoimme yhteisestä kesäpaikasta. Näin on hyvä.

Lue myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla